Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Európsky hrdina Atalanty je mimo súpisky. PSG lanári Lookmana na dvojnásobný plat

Zamieri Lookman do Francúzska?
Zamieri Lookman do Francúzska?Profimedia
Pre Atalantu sa v pondelok začne nová sezóna Serie A. Tím z Bergama zavíta na pôdu Lecce, kde sa však nepredstaví ofenzívny ťahúň Ademola Lookman. Dvadsaťšesťročný futbalista totiž koketuje s Parížom Saint-Germain o prestupe.

Lecce - Atalanta (18:30)

V máji svojím hetrikovým vystúpením vo finále Európskej ligy proti Leverkusenu vystrelil pre Atalantu trofej. O tri mesiace neskôr sa nenachádza na zápasovej súpiske pri otvorení ligovej sezóny. Lookmana láka do svojich radov bohaté PSG, ktoré mu ponúka dvojnásobok jeho terajšieho platu.

Takýto prístup sa nepáči vedeniu talianskeho klubu, ktoré neschvaľuje, že Parížania najprv kontaktovali hráča a začali si s ním dohadovať podmienky zmluvy. Vedenie Atalanty je z tohto podráždené. Futbalista, ktorý v nedávnom dueli o Superpohár UEFA odohral proti Realu Madrid celý zápas, sa preto na ihrisku v Lecce neukáže.

O jeho služby mali záujem aj kluby zo Saudi Pro League, favoritom však v tomto smere ostáva šampión Ligue 1. Web calciomercato.com tvrdí, že PSG navrhlo anglickému rodákovi ročný plat vo výške 4,5 milióna eur, teda viac ako dvojnásobok toho, čo dostáva v Bergame (1,8 milióna eur).

Vedenie francúzskeho majstra však doposiaľ nekontaktovalo Atalantu, ktorá je rozzúrená aj preto, že podobnú situáciu rieši okolo Teuna Koopmeinersa a Juventusu. Účastník Serie A je ochotný zvážiť predaj Lookmana do Paríža pri prestupovej čiastke minimálne 40 miliónov eur.