Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fonseca po triumfe AC chválil Moratu: Útočník ako Haaland by to nedokázal

Álvaro Morata zaznamenal druhý gól v sezóne.
Álvaro Morata zaznamenal druhý gól v sezóne. TASR / Spada / LaPresse via AP
Paulo Fonseca (51) pochválil svoj tím za presvedčivé piatkové víťazstvo 3:0 nad Lecce. Dúfa však, že hra AC Milána sa bude pred blížiacim sa súbojom v Lige majstrov naďalej zlepšovať.

AC Miláno - Lecce 3:0

Álvaro Morata, Theo Hernández a Christian Pulišič spečatili víťazstvo tromi rýchlymi gólmi tesne pred prestávkou, pričom všetky zaznamenali v priebehu piatich minút. "Dnes bolo veľmi dôležité vyhrať, po derby vždy nastáva stav eufórie. Hráči odohrali seriózny zápas, nebolo to všetko dokonalé, ale mali sme dobré momenty. Zároveň sme neinkasovali, čo je vždy podstatné," povedal Fonseca pre DAZN.

Miláno si minulý víkend pripísalo cenný triumf 2:1 nad rivalom Interom Miláno. Prvýkrát od obdobia medzi marcom a aprílom vyhralo tri ligové zápasy po sebe. "Naša pozičná hra musí byť iná. Počas prestávky sme hovorili o mnohých detailoch, ktoré treba zlepšiť. Musíme čakať na správny moment, pochopiť, kde je priestor. Je dôležité to zlepšiť, mužstvo sa musí naučiť takto hrať... V druhom polčase sme si počínali lepšie," dodal.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Domáci znovu nastúpili v ofenzíve s Tammy Abrahamom a Moratom, pričom druhý menovaný zaznamenal druhý presný zásah v sezóne. "Bola to taktická voľba a ich agresivita. Moratove vlastnosti mi umožňujú, aby hral na podhrote, medzi líniami."

"S útočníkom, akým je Haaland, by ste to nemohli urobiť. Potom sa mi veľmi páči energia, ktorú obaja prinášajú, je pre tím nákazlivá. Teraz tiež vidím, že Rafael Leão pracuje tvrdšie, aj preto, že nasleduje ich príklad," objasnil svoje rozhodnutie hlavný tréner AC.

Morata, o ktorého štarte sa pred stretnutím špekulovalo z dôvodu menšieho zranenie, po 55 minútach nahradil Ruben Loftus-Cheek. "Som v poriadku, ihrisko som opustil len preventívne. Je úžasné oslavovať s mojimi deťmi, dávajú mi silu chodiť každý deň do práce. Bolo pekné, že som ich mohol objať, som veľmi šťastný,“ vysvetlil španielsky útočník.

Miláno po úvodnej domácej prehre 3:1 s Liverpoolom, ktorú utrpelo začiatkom mesiaca, cestuje v utorok v rámci Ligy majstrov na pôdu nemeckého majstra Bayeru Leverkusen. "Okamžite sme našli dve mužstvá, ktoré v súčasnosti hrajú v Európe lepšie. Najprv Liverpool, teraz Leverkusen, ktorý je na tom rovnako ako vlani alebo možno ešte lepšie. Vieme, že to bude ťažké," uvedomuje si Fonseca.