Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fonseca posadil najväčšiu hviezdu, AC zdolalo Udinese. Turínska stena opäť s čistým kontom

Aktualizované
Milánčania majú tri body.
Milánčania majú tri body.ČTK / AP / Antonio Calanni
Futbalisti milánskeho AC zdolali v 8. kole talianskej Serie A na svojom trávniku Udinese najtesnejším rozdielom. Como si rozdelilo body s Parmou a remízu sme videli aj v meraní síl Janova s Bolognou. Tri body má Juventus, ktorý si poradil s Laziom.

AC Miláno - Udinese 1:0

Pred stretnutím zaujali správy z tábora milánskeho veľkoklubu o údajnej nepohode v tíme. Kouč Fonseca vraj nebol spokojný s Rafaelom Leãom, ktorý ho mal nepriamo kritizovať počas reprezentačnej prestávky. Spolu s Tammym Abrahamom si nepomohli ani pri poslednej prehre vo Florencii, keď obaja nepremenili pokutové kopy, ktoré vôbec nemali zahrávať - určený bol totiž Christian Pulisic. Portugalský futbalista sa v základnej zostave neobjavil, na jeho mieste hral Švajčiar Noah Okafor. Do zápasu vôbec nezasiahol.

Skóre stretnutia otvoril už v úvodnej štvrťhodine Samuel Chukwueze po asistencii Pulisica. Američan je pre Rossoneri mimoriadne dôležitým hráčom, od začiatku minulej sezóny sa spomedzi stredopoliarov v najlepších piatich ligách podieľal na väčšom počte zásahov než on (28 - 17 gólov a 11 asistencií) len Cole Palmer (44 - 28 gólov, 16 asistencií). Domáci navyše hrali od 29. minúty bez vylúčeného Tijjaniho Reijndersa.

Domáci sa v závere triasli o výsledok, pretože vyrovnal Christian Kabasele, no rozhodca po dlhom skúmaní rozhodol, že išlo o ofsajd. 

Juventus - Lazio 1:0

Nový tím kouča Thiaga Mottu trápila pred zápasom značná maródka. Do hry nemohli nastúpiť dlhodobo zranení Bremer a Arkadiusz Milik, takisto Teun Koopmeiners, Weston McKennie či Nicolas Gonzáles. Pre červenú kartu navyše nebol k dispozícii šikovný Portugalčan Francisco Conceicao.

V 24. minúte odišiel pod sprchy vylúčený Romagnoli a domáci sa ocitli na koni, ich útočná produktivita ale prinášala len pološance. Zaujala nastrelená žrď v podaní Dušana Vlahoviča, Bianconeri však v druhom polčase márne obliehali bránu Provedela. Veľkým oživením stredu poľa bol striedajúci Nicolò Fagioli, debut v A-tíme starej dámy absolvoval 18-ročný stredopoliar z Čiernej Hory Vasilije Adžič.

Aktivita Juventusu napokon priniesla ovocie v závere stretnutia, keď si po strieľanej prihrávke tečoval loptu do vlastnej siete Mario Gila. Turínčania udržali ďalšie čisté konto, v sezóne inkasovali len raz, aj to z penalty, a v ôsmich odohraných kolách ešte nikdy nedostali takýto počet gólov (v minulosti dva - 1966/67, 1986/87, 2004/05 a 2005/06). Stará dáma sa v neúplnej tabuľke dotiahla na prvý Neapol, má takisto 16 bodov, no Partenopei disponujú zápasom k dobru. Lazio je piate.

Ďalšie výsledky:

Como - Parma 1:1

Janov - Bologna 2:2