Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Galatasaray predstavil fanúšikom novú modlu, v Turecku pristál Osimhen

Victor Osimhen vymenil Taliansko za Turecko.
Victor Osimhen vymenil Taliansko za Turecko.x.com/GalatasaraySK
Victor Osimhen (25) ukončil bolestivé leto, počas ktorého sa ocitol mimo súpisky Neapola bez dohody o prestupe. Mal ísť do Chelsea či PSG, mohol odísť do Saudskej Arábie a nakoniec skončil v tíme tureckého majstra - Galatasarayu.

Už je to oficiálne. Osimhen sa stal novým hráčom Galatasarayu. Neapol uzavrel jednu z najsledovanejších prestupových ság posledného obdobia. Ide však len o riešenie z núdze pre obe strany, keďže Nigérijčan priletel do Turecka na bezplatné hosťovanie. Celok, ktorý vedie tréner Okan Buruk prevezme útočníkov plat do konca aktuálnej sezóny (6 miliónov eur v čistom, pozn. red.), čím odbremenia Partenopei.

Ide o výhodné riešenie aj pre samotného Osimhena, ktorý bude mať aspoň možnosť trénovať a hrať za prvý tím, hoci Turecko preňho nie je voľba číslo jeden do dlhodobej budúcnosti. Reprezentant Nigérie požiadal o zníženie výkupnej klauzuly zo 130 miliónov na 75 miliónov eur, aby prilákal tímy z prestížnejších líg. Sčasti to dosiahol.

Ďalšou požadovanou podmienkou, ktorá zrejme nebola akceptovaná (v porovnaní s tým, čo sa pôvodne predpokladalo), je možnosť vymaniť sa spod hosťovania už v januári. Kluby z Premier League alebo spomínaný Paríž St. Germain, ktorého dres si oblieka slovenský reprezentant Milan Škriniar, si tak musia počkať na ďalšie kolo prestupového boja až do júna budúceho roka. 

Osimhen dúfa, že sa v Istanbule vystaví výhodnému predaju v snahe napísať šťastnejšiu budúcnosť po udalostiach, ktoré ho zmenili z hrdinu, ktorý dopomohol k vytúženému Scudetto, na "toho nechceného". Aktuálne riešenie však predstavuje prinajmenšom polovičný neúspech aj pre vlastníka Neapola a prezidenta klubu Aurelia De Laurentiisa, ktorý síce rok ušetrí na mzde, ale po predĺžení a navýšení zmluvy sníval o tom, že za hráča dostane 130 alebo aspoň 100 miliónov eur.

Namiesto toho narazil na krutú realitu futbalistu, o ktorého bol menší záujem, ako si predstavoval. A predsa bol majiteľ Neapola nútený splniť Conteho personálne želania - príchody Lukakua, McTominaya a Gilmoura - bez toho, aby z predaja najväčšieho klenotu inkasoval nejaké peniaze.

V Galatasarayi si Osimhen už vybral číslo dresu - 45. Fanúšikovia ho vítali ako novú modlu, vzhľadom na jeho meno či uplynulé úspechy to ani nemôže byť inak. Teraz sa bude musieť pustiť do práce, aby dokázal, že je stále skvelým útočníkom a možno presvedčil prestížnejších kupcov.