Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól a dve asistencie. Lukaku sa pre nás stáva zásadným hráčom, raduje sa Conte

Lukaku sa predviedol v dobrom svetle.
Lukaku sa predviedol v dobrom svetle.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Luigi Canu/IPA Sport / ipa-agenc
Tréner Neapolu Antonio Conte (55) chválil Romelua Lukakua (31) za jeho výkon pri nedeľňajšom víťazstve v Cagliari. Taliansky kormidelník povedal, že belgický útočník je podstatným článkom pre nádej klubu na úspech v tejto sezóne.

Cagliari - Neapol 0:4

Lukaku sa pripojil k Neapolu po tom, ako ho Conte označil za kľúčový cieľ letného prestupového obdobia. Pri víťazstve na ihrisku Cagliari podal vynikajúci výkon, raz skóroval a pridal dve asistencie, čo hosťom pomohlo dostať sa na čelo tabuľky Serie A. 

"Vždy som hovoril, že chcem Romelua v Interi Miláno, žiadal som si ho aj v Chelsea ešte predtým, ako odišiel do Manchestru United, pretože je to atypický útočník," vravel Conte pre Sky Sport Italia a dodal: 

"Je extrémne vysoký a fyzicky silný, ale tiež veľmi dobrý v šprinte. Jeho kondícia stále nie je ani zďaleka optimálna, ale stáva sa pre nás zásadným."

Okrem Belgičana sa presadili aj Di Lorenzo, Kvaracchelija a Buongiorno. Stanislav Lobotka hral do 74. minúty. Skúsený kouč výberu spod sopky Vezuv vravel, že aj napriek kvalitnému výsledku je stále čo zlepšovať: 

"Začali sme dobre, prerušenie pre ohňostroje a vhodené predmety zastavili našu dynamiku, potom sme v druhom polčase videli, čo sme mali robiť lepšie. Neustále sa musíme zlepšovať, udržiavať si koncentráciu, pretože Serie A si to vyžaduje."

Conte odmietol špekulácie o tom, že Partenopei sa pripravujú na boj o ďalšie Scudetto. Dodal tiež, že stále pracuje na rozvoji mužstva. "Mám pocit, že momentálne sa všetky tímy ešte upokojujú, pretože prestupové obdobie sa skončilo nedávno a všetci sa snažíme nájsť svoju formu. Tvrdo sme pracovali, musíme pokračovať v napredovaní bez toho, aby sme sa pozerali na niekoho iného," vysvetlil.