Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hummels si vyskúša Seriu A, napokon sa dohodol s AS Rím

Mats Hummels si v 35 rokoch premiérovo v kariére vyskúša inú ako nemeckú ligu.
Mats Hummels si v 35 rokoch premiérovo v kariére vyskúša inú ako nemeckú ligu.asroma.com
Futbalový obranca Mats Hummels (35) sa stal posilou AS Rím. Taliansky klub na sociálnych sieťach potvrdil, že majster sveta z roku 2014 absolvoval lekársku prehliadku a podpísal zmluvu v novom pôsobisku. Podrobnosti dohody Giallorossi nezverejnili. Podľa médií získal ročný angažmán. Keďže nemal platný kontrakt, do nového klubu sa mohol pripojiť aj po skončení prestupového obdobia.

Hummelsovi v lete po piatich rokoch vypršala zmluva v Dortmunde. O bývalého hráča Bayernu Mníchov sa následne zaujímala Bologna, ktorá bola v minulom ročníku piata v talianskej lige, ako aj celky z anglickej či španielskej ligy.

Skúsený stopér uprednostnil AS Rím, kde by mal zarobiť 2,5 milióna eur plus bonusy. Súčasťou kontraktu je aj automatické predĺženie o ďalšiu sezónu, ak odohrá aspoň polovicu zápasov v tej aktuálnej. Rimania majú za sebou tri kolá, v ktorých dvakrát remizovali a v jednom prípade ťahali za kratší koniec. Na prvý triumf tak stále čakajú.

Počas doterajšej kariéry získal Mats Hummels s Bayernom Mníchov (2017 až 2019) tri tituly. Dva bundesligové triumfy pridal s Dortmundom (2011 a 2012), s ktorým si dvakrát zahral aj finále Ligy majstrov (2013 a 2024).