Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter zaváhal, Neapol je novým lídrom Serie A. Spojenie Lukaku a Conte funguje

Aktualizované
Stanislav Lobotka bol opäť dôležitým pilierom na ceste za víťazstvom svojho Neapola.
Stanislav Lobotka bol opäť dôležitým pilierom na ceste za víťazstvom svojho Neapola.ENRICO LOCCI / GETTY IMAGES EUROPE / AFP
Štvrté kolo talianskej Serie A je rozdelené hneď do štyroch hracích dní. Predposledný z nich odštartoval v Janove, kam merali cestu z metropoly krajiny futbalisti AS. Podvečer sa do akcie dostal rozbehnutý Neapol a nedeľu ukončí súboj úradujúceho majstra na pôde Monzy.

Janov – AS Roma 1:1

Klubu z hlavného mesta Talianska nevyšli úvodné tri kolá nového ročníka vôbec podľa predstáv. Rimania získali iba dva body za totožný počet remíz a na konte mali jediný strelený gól. Pred výkopom sa navyše veľa špekulovalo o zdravotnom stave Artema Dovbyka, ktorý mal údajne riešiť menšie zdravotné komplikácie. 

Do duelu na štadióne Janova napokon nielenže naskočil od samého úvodu, ale po záverečnom hvizde mohol byť dokonca hrdinom svojho nového zamestnávateľa. Letná akvizícia zo španielskej Girony v 37. minúte do vedenia a dlho sa zdalo, že pôjde o jediný presný zásah. Pre ukrajinského útočníka šlo k tomu o premiérový gól od prestupu na Apeninský polostrov. U predchádzajúceho zamestnávateľa pritom prežil sezónu snov, veď sieť súperov sa po jeho zakončení vlnila dokopy 24-krát. 

Domáci však druhé zaváhania v rade odmietli. Nadstavenie síce pôvodne činilo štyri minúty, no pre ošetrovanie Lorenza Pellegriniho sa záver stretnutia ešte natiahol. To sa nepáčilo Danielovi De Rossimu, za čo uvidel od hlavného arbitra červenú kartu. Iba krátko po jeho protestoch si na center z ľavej strany naskočil Koni De Winter a prudkou hlavičkou pod brvno zaknihoval finálny rezultát. AS Rím nevyhral žiadny z úvodných štyroch zápasov sezóny len štyrikrát vo svojej histórii. K ročníkom 2010/11, 1984/85 a 1974/75 sa pridal ten prebiehajúci. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Cagliari – Neapol 0:4

Neapol si v Sardinii pripísal tretiu výhru v rade. Výrazne sa pod ňu podpísal Stanislav Lobotka, ktorý bol na trávniku do 74. minúty. Slovenský reprezentant bol aktívny v útočnej tretine ihriska, kde rozdal najviac prihrávok (17). Produktívny bol opäť Romelu Lukaku. Belgičan si okrem gólu, vo svojom prvom ligovom zápase v drese Neapola v základnej zostave, pripísal aj dve asistencie. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Skúsený kanonier zaznamenal viac ako jednu gólovú prihrávku v stretnutí len trikrát vo svojej kariére a dvakrát to bolo pod trénerom Antoniom Contem. Proti Cagliari sa mu darí, keď počas predchádzajúceho pôsobenia v Serii A strelil tomuto klubu šesť zásahov.

Monza – Inter 1:1

Pri poslednej návšteve Monzy na Inter na ceste za majstrovským titulom vyhral v januári 5:1, čo bola pre súpera najhoršia domáca prehra v histórii. V nedeľu večer však boli hráči trénera Inzaghiho radi, že sa domov vracali aspoň s bodom. 

Neúplná tabuľka Serie A.
Neúplná tabuľka Serie A.Flashscore

Striedajúci Portugalčan Mota prekonal švajčiarskeho brankára Sommera hlavičkou desať minút pred koncom. Holanďan Dumfries stihol vyrovnať o pár minút neskôr. Napriek tomu majú Nerazzurri pred zápasom Ligy majstrov proti Manchestru City a derby s AC Miláno o čom premýšľať. Na čele tabuľky ich nahradil Neapol.

Ďalšie výsledky: 

Atalanta – Fiorentina 3:2

Turín – Lecce 0:0