Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter získal posilu do útoku. Z Porta prichádza iránsky reprezentant Taremi

Taremi sa pokúsi presadiť v Taliansku.
Taremi sa pokúsi presadiť v Taliansku.Profimedia
Iránsky reprezentačný útočník Mehdi Taremi (31) sa stal novou posilou talianskeho futbalového majstra Interu Miláno. Príchod skúseného kanoniera oznámil klub na svojej internetovej stránke bez uvedenia podrobností. Účastník dvoch majstrovstiev sveta a autor 50 gólov v národnom tíme odohral posledné štyri sezóny v Porte, kde mu vypršala zmluva. Do Talianska prišiel ako voľný hráč.

Taremi prestúpil do Porta po ročnom pôsobení v inom portugalskom klube Rio Ave, kde bol v sezóne 2019/20 najlepším ligovým strelcom. S Portom získal v ročníku 2021/22 titul a trikrát ovládol Portugalský pohár. V predchádzajúcom pôsobisku si vyslúžil prezývku Perzský princ, z miestnej ligy odchádza s bilanciou 152 zápasov, 82 gólov a 45 asistencií.

V minulosti hral okrem iránskej ligy aj za katarskú Gharáfu a podľa dlhodobých štatistík má na konte 192 gólov v 386 klubových súťažných zápasoch. V reprezentácii dosiahol 50 zásahov v 85 štartoch.

Taremi získal ocenenie Gól roka UEFA 2021 za svoje efektné "nožničky" vo štvrťfinále Ligy majstrov proti Chelsea. Vo vtedajšej ankete dostal prednosť aj pred ďalekonosným lobom Patrika Schicka zo zápasu majstrovstiev Európy proti Škótsku.