Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inzaghi sa môže nezmazateľne zapísať do histórie. Pripíše si siedme víťazné derby v rade?

Inzaghi by rád dosiahol husársky kúsok.
Inzaghi by rád dosiahol husársky kúsok.News Images LTD / Alamy / Alamy / Profimedia
Simone Inzaghi (48) dosiahol s Interom Miláno veľké veci. V nedeľu sa môže nezmazateľne zapísať do histórie talianskej ligy a milánskych derby. Žiadnemu z tímov hrajúcich na San Sire sa doteraz nepodarilo uspieť v siedmich po sebe idúcich dueloch proti svojmu úhlavnému rivalovi.

Až Fikayo Tomori v apríli tohto roku ukončil päťročné čakanie na gól od niekoho iného ako útočníka. Bolo to v marci 2019, keď AC prehralo s Interom 2:3 a ani góly Tiemoueho Bakayoka a Matea Musacchia neviedli k bodovému zisku. Odvtedy sa v tíme Rossoneri presadili len útočníci, konkrétne Ante Rebič, Zlatan Ibrahimovič, Olivier Giroud a Rafael Leão. Ani ich zásahy však v posledných dvoch rokoch nestačili na vytúžené víťazstvo

Inter uspel v posledných šiestich derby v rade. Vyhral taliansky Superpohár, uspel v lige a neinkasoval v dvoch semifinálových zápasoch Ligy majstrov. V minulom roku zostrelil svojho úhlavného rivala piatimi zásahmi a triumfoval aj "vonku" - 2:1 po góloch Acerbiho a Thurama.

Vzájomné zápasy rivalov.
Vzájomné zápasy rivalov.Flashscore

Teraz sa Inzaghi a jeho káder môžu zapísať do histórie. V milánskom derby ešte žiadny tím nevyhral sedem zápasov v rade.

Na druhej strane bude chcieť AC túto sériu nadobro ukončiť. Po prehre s Liverpoolom v úvodnom zápase novej sezóny Ligy majstrov sa tréner Paulo Fonseca dostal pod veľký tlak a zdá sa, že nedeľa bude jeho poslednou šancou presvedčiť vedenie Rossoneri o svojich kvalitách.

Inter - AC Miláno (nedeľa, 20:45)