Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jurič s úspešnou premiérou na lavičke AS Rím, AC porazilo Inter po dvoch rokoch

Eufória v milánskom tábore po góle Gabbiu.
Eufória v milánskom tábore po góle Gabbiu.MATTEO BAZZI / EPA / Profimedia
Futbalisti AS Rím zdolali v 5. kole talianskej Serie A na domácej pôde Udinese. Sledované milánske derby ovládli hráči AC Miláno gólom v predposlednej minúte riadneho hracieho času.

AS Rím - Udinese 3:0

Vydarený úvod pôsobenia na Stadio Olimpico zaznamenal nový kouč Rimanov Ivan Jurič, ktorý vo funkcii vystriedal Danieleho De Rossiho. Hráči AS si pripísali prvé víťazstvo v novom ročníku a so šiestimi bodmi im patrí v neúplnej tabuľke deviata priečka. Udinese našlo prvého premožiteľa a s 10 bodmi je tretie.

Skóre otvoril Dovbyk, na 2:0 zvyšoval z pokutového kopu Dybala a konečnú podobu rezultátu určil Baldanzi. Bývalý hráč Juventusu hrá proti Udinese veľmi rád, čoho dôkazom je aj fakt, že proti tomuto tímu zaznamenal v kariére 21 "kanadských bodov" (12 gólov a 9 asistencií). 

Inter - AC Miláno 1:2

Pred zápasom sa vo veľkom hovorilo o budúcnosti kouča Paula Fonsecu na lavičke Rossoneri. Podľa talianskych médií mu v prípade prehry alebo remízy hrozil vyhadzov. Inter ovládol posledných šesť derby v rade. Zaujímavosťou bolo, že tento šláger sa hral v jednom z prvých piatich hracích dní Serie A piaty raz za posledných šesť sezón, teda toľkokrát, koľko v predchádzajúcich 46 edíciách ligy.

Ako prvý sa presadil už v 5. minúte Christian Pulisic. AC otvorilo skóre súboja proti Interu prvýkrát od 17. októbra 2020, keď rozvlnil sieť Zlatan Ibrahimovič. Ešte v prvom polčase vyrovnal Federico Dimarco. Keď sa zdalo, že duel sa skončí deľbou bodov, po štandardnej situácii vyskočil najvyššie obranca Matteo Gabbia a rozhodol o tom, že tréner Interu Simone Inzaghi sa nestane prvým koučom v histórii, ktorý vyhrá sedem derby v v rade.

Rossoneri triumfovali nad rivalom vďaka gólu z 89. minúty premiérovo od roku 1999, vtedy bol hrdinom George Weah. Oba tímy majú v tabuľke rovnaký počet bodov (8). Inter je šiesty, AC zásluhou skóre siedme.

Ďalšie výsledky:

Fiorentina - Lazio 2:1

Monza - Bologna 1:2