Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juve sa delilo s AS, unikátna séria Fiorentiny. Duda a Suslov pri výhre na pôde Janova

Aktualizované
Ondrej Duda nechýbal pri výhre na ihrisku Janova v drese Verony.
Ondrej Duda nechýbal pri výhre na ihrisku Janova v drese Verony.Profimedia
Futbalisti Hellasu Verona v zostave so slovenskými reprezentantmi Tomášom Suslovom (22) a Ondrejom Dudom (29) zvíťazili v 3. kole talianskej Serie A na pôde FC Janov 2:0. Naopak, o body sa delili aj v treťom vystúpení v novom ročníku hráči Fiorentiny. Tentoraz s Monzou (2:2). Nováčik Como stále čaká na prvý triumf. Juventus pokračuje bez prehry, keď sa doma rozdelil s AS Rím bez gólov.

Fiorentina - Monza 2:2

V porovnaní s prvými dvomi kolami ratovali fialky bod až v šiestej minúte nadstaveného času. Postaral sa oň Robin Gosens, ktorý prišiel na hosťovanie z Unionu Berlín ešte len v piatok. Fiorentina musela doťahovať dvojgólovú stratu po zásahoch Djuriča a Maldiniho. Syn slávneho Paola sa presadil spoza šestnástky. V roku 2024 to z tejto pozície bol pre neho tretí gól, rovnaký počet aký má na konte aj Vlahovič, Kvaracchelija a Saelemaekers s Folorunshom. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Tesne pred prestávkou sa premiérovo v domácom drese fanúšikom predstavila letná posila z Juventusu Kean. Nadviazal tak na góly z oboch zápasov play-off Konferenčnej ligy proti Puskásu. Hostia smerovali k prvej výhre v sezóne, kým hlavou nevyrovnal spomínaný Gosens. Bol to piaty duel v prebiehajúcom ročníku, ktorý Fiorentina po riadnom hracom čase ukončila remíza. Stalo sa jej to vôbec prvý raz v histórii. 

Janov - Verona 0:2

Slovenskí reprezentanti nastúpili od úvodu duelu. Tomáš Suslov hral do 61. minúty a videl žltú kartu. Rovnaký trest si obzrel jeho krajan a spoluhráč Ondrej Duda, ktorý pobudol na trávniku do 87. minúty. Obaja sa pričinili o druhú výhru z troch kôl v novom ročníku. Verona má šesť bodov a pohybuje sa v blízkosti čela tabuľky. O jej trojbodovom zápise rozhodli po zmene strán Kamerunčan Tchatchoua a z penalty Dán Tengstedt.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Juventus - AS Rím 0:0

Po remíze Juventusu už nie je v Serii A v prebiehajúcom ročníku žiadny stopercentný tím. Turínsky veľkoklub ale ako jediný ešte neinkasoval, čo sa mu podarilo v prvých troch kolách sezóny prvýkrát od 2014/2015. Naopak, na tri body stále čaká AS Rím. Na trávnk sa dostala aj najnovšia akvizícia starej dámy Francisco Conceição. A to rovno po 7 539 dňoch od posledného vystúpenia jeho otca Sergia 11. januára 2004.

Bezgólová remíza pohľadom štatistík.
Bezgólová remíza pohľadom štatistík.Opta by StatsPerform

Ďalší výsledok:

Udinese - Como 1:0