Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus prvýkrát v sezóne inkasoval, rozhodnúť mohol Obert. De Gea hrdinom Fiorentiny

Aktualizované
Vlahovič spálil veľkú šancu.
Vlahovič spálil veľkú šancu.Profimedia / ALESSANDRO DI MARCO / EPA / Profimedia
Futbalisti Juventusu remizovali v 7. kole najvyššej talianskej súťaže na domácom ihrisku s Cagliari. V dueli sme videli niekoľko kontroverzných momentov. AC Miláno nezvládlo večerný duel na ihrisku Fiorentiny.

Juventus - Cagliari 1:1

Obraz hry bol podobný ako v predchádzajúcich zápasoch Juventusu pod vedením Thiaga Mottu - domáci kontrolovali hru, mali značne vyššie držanie lopty (na konci duelu 76% - 24%) a snažili sa gólovo presadiť. Po štvrťhodine sa to podarilo Dušanovi Vlahovičovi z pokutového kopu, zaznamenal svoj piaty zásah v ročníku.

Bianconeri počas týždňa prišli o svojho kľúčového obrancu Bremera, ktorý si po zranení kolena v tejto sezóne nezahrá. Nastúpili tak so stopérskou dvojicou Gatti - Kalulu a súpera do šancí príliš nepúšťali. V druhom polčase mohli viesť už 2:0, po vyrazenej strele Douglasa Luiza však srbský kanonier nepochopiteľne netrafil z pár metrov priestor odkrytej brány. Jeho tím tak pykal tri minúty pred koncom riadneho hracieho času.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Súboj Luiza s Piccolim v pokutovom území vyhodnotil rozhodca ako nedovolený, z penalty tak vyrovnal Razvan Marin. Hoci Juventus v tejto sezóne stále nedostal gól z hry, išlo o jeho prvý inkasovaný zásah v ročníku po 627 minútach čistého času.

V závere ešte videl červenú kartu Francisco Conceição za simulovanie v súboji s Adamom Obertom. Slovenský obranca mohol v nadstavenom čase rozhodnúť o šokujúcom triumfe outsidera, jeho bomba z 25 metrov skončila na tyči. Stará dáma po záverečnom hvizde nemôže byť spokojná, na prvý Neapol stráca z tretieho miesta tri body.

Fiorentina - AC Miláno 2:1

Milánske AC v lige ťahalo trojzápasovú šnúru víťazstiev, no v dueli s Fiorentinou opäť zaváhalo. V dueli sme videli až tri nepremenené pokutové kopy, najskôr na strane domácich zlyhal Moise Kean, pred prestávkou Rossonero Theo Hernández. Po zmene strán ho napodobnil Tammy Abraham. Fiorentinu medzitým poslal do vedenia Adli.

Vyznamenal sa španielsky brankár David de Gea, ktorý zlikvidoval oba pokusy. Naposledy sme niečo podobné videli v máji 2016, keď hviezdil gólman Federico Marchetti v dueli Carpi s Laziom. Prvýkrát od januára 2022 sa stalo, že sme v zápase Serie A videli úspešne zlikvidované penalty na oboch stranách.

AC vyrovnalo po zásahu Pulisica, išlo o jeho piaty zásah v sezóne a dotiahol sa na Vlahoviča. O troch bodoch pre domácich nakoniec rozhodol Gudmundsson. V druhom polčase sa na oboch stranách červenalo, pod sprchy putovali Palladino a Hernández.

Ďalšie výsledky:

Bologna - Parma 0:0

Lazio - Empoli 2:1

Monza - AS Rím 1:1