Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus s treťou bezgólovou remízou v rade, prvé víťazstvo Benátok

Aktualizované
Juventus sa rozišiel s Neapolom bez gólov.
Juventus sa rozišiel s Neapolom bez gólov.Profimedia / Loris Roselli/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Pred nedeľným vrcholom 5. kola najvyššej talianskej súťaže v podobe milánskeho derby ponúkla Serie A v sobotu atraktívny duel medzi Juventusom a Neapolom, ktorý bol aj súbojom medzi učiteľom a žiakom na lavičkách oboch celkov. Zarezonovalo takisto nepríjemné zranenie Ruslana Malinovského (31).

Juventus - Neapol 0:0

Pikantný duel sme mohli sledovať v Turíne, kam sa vrátil Antonio Conte. Bývalý hráč starej dámy vyhral s klubom päť majstrovských titulov a Ligu majstrov, v pozícii trénera naštartoval deväťročnú vládu Bianconeri ako majstrov talianskej najvyššej súťaže tromi titulmi v rokoch 2011/12 až 2013/14. Keď však prebral milánsky Inter a získal s ním scudetto, fanúšikovia Juventusu na neho zanevreli.

Conte odštartoval pôsobenie pod Vezuvom hrôzostrašne - výpraskom 0:3 od Hellasu Verona. Po kritike prestupovej stratégie klubu sa dočkal vysnenej posily v podobe Romelua Lukakua a stroj sa postupne začal rozbiehať. Nasledovali tri víťazstvá v rade a deväť strelených gólov.

Juventus začal novú éru pod vedením Thiaga Mottu úspešne. Bývalý taliansky reprezentant brazílskeho pôvodu kedysi hrával v národnom tíme pod vedením Conteho a po "zázraku" s Bolognou v minulej sezóne, ktorý rezultoval do kvalifikácie v Lige majstrov, prevzal slávne mužstvo Bianconeri. Úvod ročníka zastihol Turínčanov vo vynikajúcej forme, v prvých piatich zápasoch neprehrali a víťazne vstúpili aj do milionárskej súťaže, v ktorej zdolali holandské PSV 3:1, pričom inkasovali prvý gól v kampani po 450 minútach čistého času.

Duel napokon ponúkol atraktívny futbal, no gól nie a nie padnúť. Neapol prišiel v prvom dejstve o zraneného brankára Mereta. Diváci sledovali šachovú partiu a hoci mal v druhom dejstve z hry viac Juventus, presný zásah streliť nedokázal. Stará dáma zaznamenala už tretiu bezgólovú remízu za sebou v najvyššej súťaži. Slovenský futbalista Stanislav Lobotka hral do 87. minúty.

Benátky - Janov 2:0

Futbalisti Benátok zaznamenali prvé víťazstvo v novom ročníku. Na domácom ihrisku zdolali Janov po góloch Gianlucu Busia a Joela Pohjanpala. Benátčania majú na konte štyri body, Janovčania o bod viac.

Diváci boli svedkami hrozivého momentu na začiatku druhého polčasu, keď si domáci stredopoliar Ruslan Malinovskyj bez cudzieho zavinenia zlomil nohu pri defenzívnom zákroku. Tridsaťjedenročný Ukrajinec odkopol loptu pred útočiacim hráčom, no pri sklze sa mu pravá noha nepríjemne zaborila do trávnika. Malinovskyj sa zvíjal v bolestiach, zatiaľ čo ho okamžite objal domáci brankár Jesse Joronen.

Ďalší výsledok:

Lecce - Parma 2:2