Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus vytvoril nový rekord, Inter bližšie k čelu. Dvojgólový Vlahovič i Martínez

Aktualizované
Nielen Martínez, ale aj Vlahovič skóroval dvakrát.
Nielen Martínez, ale aj Vlahovič skóroval dvakrát.ČTK / AP / Jonathan Moscrop / Profimedia
Talianska Serie A pokračovala v sobotu 6. kolom. Na programe boli tri zápasy. V tom prvom uspel obhajca majstrovskej trofeje. Inter vyhral v Udine 3:2. S tromi bodmi odchádzal z pôdy súpera aj Juventus, ktorý bodoval naplno v Janove (3:0).

Udinese - Inter 2:3

Aktuálny majster si tak napravil chuť po nevydarenom domácom derby, keď pred týždňom podľahol mestskému rivalovi AC. Práve na neho sa s 11 bodmi dotiahol, rovnako ako na Turín. Ten má však k dobru nedeľný stret s Laziom. Inter začal ideálne, už v prvej minúte viedol po zásahu Frattesiho

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Domáci krátko po polhodine hry vyrovnali zásluhou Kabaseleho. Lenže streleckú chuť si prinavrátil Lautaro Martínez. Najlepší kanonier minulého ročníka skóroval v tretej nadstavenej minúte prvého dejstva. Prakticky okamžite po návrate z polčasovej prestávky navýšil svojmu tímu druhým zásahom vedenie. Zužitkoval asistenciu Thurama. Od minulej sezóny dokopy piatu. Kozmetickú pečať rezultátu dal v 83. minúte Lucca, no na druhej prehre v rade pre Udinese to nič nezmenilo. 

Janov - Juventus 0:3

Kým v Udinese strelecky pookrial Martínez, v Janove to bol Dušan Vlahovič. Srbský kanonier najskôr v 48. minúte skóre otvoril z penalty a o sedem minút navyšoval. Súpera prekonal po troch dueloch bez gólu. Celkovo má na konte štyri zásahy. V samom závere pridal tretiu poistku striedajúci Conceicao. V Janove sa hralo, pre trest domácich za výtržnosti fanúšikov z predchádzajúceho derby, pred prázdnymi tribúnami.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by StatsPerform

V rámci stredajšieho pohárového stretu so Sampdoriou (1:2) si to rozdali aj oba fanúšikovské tábory. Zranenie hlásilo viac ako 50 ľudí a viacero policajtov. Juventus využil výhodu prázdneho štadióna vo svoj prospech. Krátko po polhodine hry stanovil nový rekord v histórii Serie A, odkedy sa hrá trojbodovým systémom. Zverenci trénera Mottu držia aktuálne najdlhšie čisté konto. Neinkasovali v žiadnom z úvodnych šiestich vystúpení (540 minút). Vyhrali po troch bezgólových remízach.

Ďalší výsledok:

Bologna - Atalanta 1:1