Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitán európskych majstrov sa lúči s Atléticom. Morata sa dohodol s AC Miláno

Morata doviedol ako kapitán Španielov k titulu majstrov Európy.
Morata doviedol ako kapitán Španielov k titulu majstrov Európy.Reuters
Španielsky útočník Álvaro Morata (31) prestúpil z Atlética Madrid do AC Miláno, kde podpísal štvorročnú zmluvu. Informoval o tom v piatok klub Serie A.

Miláno ani Atlético síce nezverejnili finančné podrobnosti dohody, ale viaceré médiá uvádzajú, že talianska strana aktivovala výkupnú klauzulu, ktorá bola vo výške približne 13 miliónov eur. Po príchode do Los Colchoneros v roku 2019 za sumu zhruba 65 miliónov eur strelil útočník, ktorý v nedeľu ako kapitán doviedol Španielsko k titulu majstra Európy, v 154 vystúpeniach 58 gólov.

Morata odštartoval kariéru v španielskom gigantovi Reale Madrid, v roku 2014 prestúpil následne do Juventusu a pôsobil aj v Premier League, kde hájil farby Chelsea. Na Santiago Bernabéu vyhral dvakrát Ligu majstrov, La Ligu i Copa del Rey, pričom zdvihol nad hlavu trofej pre víťazov majstrovstiev sveta klubov FIFA či európsky Superpohár.

So starou dámou ovládol dvakrát Seriu A a trikrát Coppa Italia. Počas pôsobenia v Chelsea sa Morata podieľal na primáte v Európskej lige a FA Cupe. Na uplynulom Eure 2024 v Nemecku odohral sedem duelov. Strelil jeden gól a na ďalší prihral.