Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahší transfer leta v Taliansku. Koopmeiners sa dočkal prestupu do Juventusu

Koopmeiners po absolvovaní zdravotnej prehliadky pozdravil fanúšikov.
Koopmeiners po absolvovaní zdravotnej prehliadky pozdravil fanúšikov.Profimedia
Juventus pokračuje v posilňovaní a v stredu večer oznámil očakávanú akvizíciu. Z Atalanty prišiel Teun Koopmeiners (26), holandský stredopoliar podpísal zmluvu platnú do júna 2029.

Taliansky gigant sa o neho usiloval už dlhší čas a samotný hráč sa prestupu do Turína nebránil, no stará dáma dlho nemohla nájsť spoločnú reč s Atalantou. Všetko sa doladilo len pred niekoľkými dňami, Koopmeiners v stredu popoludní absolvoval lekársku prehliadku a podpísal päťročný kontrakt.

Bude to najdrahší prestup tohto leta v Taliansku. Juventus zaplatí 51,3 milióna eur v štyroch splátkach, 3,4 milióna v rámci ďalších výdavkov a ďalších 6 miliónov môže ísť do Bergama vďaka bonusom. Koopmeiners je odchovancom mládežníckej akadémie Alkmaaru a na Apeninský polostrov zamieril pred tromi rokmi za štrnásť miliónov eur. Celkovo strelil 29 gólov a v minulej sezóne sa pätnástimi súťažnými zásahmi výrazne podieľal na triumfe Atalanty v Európskej lige.

Do kádra Juventusu v lete pribudli aj Douglas Luiz, Michele Di Gregorio, Pierre Kalulu a Juan Cabal, zatiaľ čo útočník Nicolás González prišiel na prelome týždňa a krídelník Francisco Conceição v utorok. Do tímu pribudol takisto stredopoliar Khépren Thuram.