Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kováčik si zrejme zahrá Serie A. Como po 21 rokoch postúpilo medzi elitu

Fábregas so svojimi zverencami.
Fábregas so svojimi zverencami.Profimedia
Futbalisti Coma sa po 21 rokoch vrátia do najvyššej talianskej súťaže. Postup z druhej ligy si zabezpečili piatkovou remízou 1:1 s Cosenzou v rámci posledného kola. Medzi elitu ich bude sprevádzať víťazná Parma, ktorá si istotu vybojovala už pred dvoma týždňami.

Como - Cosenza 1:1

Klub z Lombardie hral Serie A v minulosti 13 sezón, naposledy zostúpil v roku 2003. V tomto ročníku Como bojovalo o návrat so štyrmi rôznymi trénermi a nakoniec uhájilo priame postupové miesto.

Lavičke šéfuje (oficiálne) Osian Roberts a po svojej pravici má majstra sveta či Európy, Španiela Cesca Fábregasa. O poslednom treťom postupujúcom do prvej ligy sa rozhodne v play-off medzi mužstvami na treťom až ôsmom mieste tabuľky.

V Serie A si tak, zrejme, od nového ročníka zahrá aj slovenský futbalista Peter Kováčik. V zimnom prestupovom období sa dohodol s Comom. V systéme je všetko zakliknuté, avšak na oficiálne potvrdenie klubov sa čaká. Kováčik strávil jar na hosťovaní v Podbrezovej. Naopak, so Serie B sa lúči Ascoli, v drese ktorého hosťuje Slovák Dávid Ďuriš zo Žiliny.