Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio ho chce udržať za každú cenu, zápasové vyťaženie veterána Pedra pritom klesá

Pedro je pre Lazio kľúčovou postavou.
Pedro je pre Lazio kľúčovou postavou.Profimedia / Mondadori Portfolio / ddp USA
Jeho zápasové vyťaženie klesá, so španielskou reprezentáciou sa už dávno rozlúčil, napriek tomu Lazio vníma, aký je pre jeho hru dôležitý. A to až tak, že prezident rímskeho klubu v médiách smelo hovorí o tom, že chce s Pedrom (37) predĺžiť spoluprácu. Zatiaľ nie je jasné, ako to vníma samotný hráč s minulosťou v Barcelone či Chelsea.

Za Barcelonu odohral osem dlhých a úspešných sezón na Camp Nou, potom sa mu darilo počas päťročného pôsobenia na Stamford Bridge v Chelsea. Nasledoval presun do Serie A, kde po jednom ročníku v AS Rím vyslyšal volanie mestského rivala Lazia, kde pôsobí od roku 2021.

Pedro dokázal predať svoje bohaté skúsenosti v Serii A dostatočne predať a stal sa jednou z kľúčových tvárí Lazia. Je pravda, že nedostáva toľko herného času ako kedysi, ale v kľúčových zápasoch alebo momentoch sa na neho tréner a vedenie spoliehajú.

Štatistiky Pedra.
Štatistiky Pedra.Flashscore

Prezident klubu Claudio Lotito sa v rozhovore pre denník Il Corriere dello Sport dokonca nechal počuť, že chce so španielskym stredopoliarom za každú cenu predĺžiť spoluprácu minimálne o jednu sezónu. Tá súčasná vyprší v lete 2025, potom by sa Španiel stal voľným hráčom.

Od svojho príchodu do talianskej metropoly a spojenia síl s klubom v bledomodrých farbách nastúpil Pedro do takmer 137 súťažných duelov. Svojimi výkonmi si vedenie získal na svoju stranu aj v aktuálnom ročníku, kde sa mu darí aj v reči čísel. V Serii A strelil jeden gól proti Empoli, v Európskej lige oslavoval presný zásah a asistenciu proti Nice a jednu trefu pripravil pre spoluhráča aj v stretnutí proti Dynamu Kyjev.