Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio sa lúči s najlepším strelcom. Nie je to nikoho chyba, odkazuje Immobile fanúšikom

Immobile šéfoval šatni Lazia ako kapitán.
Immobile šéfoval šatni Lazia ako kapitán.Profimedia
Kabínu rímskeho Lazia oficiálne opúšťa ďalšia dlhoročná opora. V hlavnom meste Talianska nepokračuje Ciro Immobile (34), skúsený taliansky strelec sa bude snažiť ďalšie góly strieľať v drese tureckého Besiktasu.

Kluby sa dohodli na odstupnom vo výške dvoch až troch miliónov eur a Immobile podpísal zmluvu na dva roky. Všetko sa potvrdilo krátko po tom, ako futbalista pricestoval do Istanbulu, aby sa podrobil lekárskej prehliadke.

Immobile prišiel do Lazia v lete 2016 zo Sevilly, predtým hral napríklad za Juventus, Janov, Turín či Dortmund. Odvtedy sa stal trikrát najlepším strelcom Serie A, v sezóne 2019/20 získal Zlatú kopačku pre najlepšieho európskeho kanoniera a s 207 zásahmi v 340 dueloch je historicky najlepším strelcom klubu z hlavného mesta.

Za reprezentáciu majster Európy z roku 2021 odohral 57 zápasov a dal 17 gólov, do nominácie na tohtoročné EURO sa však aj vinou zranenia nedostal. Medzi najlepšími strelcami talianskej ligy je s 201 gólmi na ôsmom mieste.

"Bolo to osem nádherných rokov, všetky boli fantastické. Výnimočná cesta, ale rovnako ako svoj začiatok musela mať aj koniec. Fanúšikovia boli fantastickí, dali mi všetko," rozlúčil sa Immobile s priaznivcami Lazia.

"K rozhodnutiu som dospel na základe pokojného úsudku. Posledný rok a pol nebol ľahký a je len správne, že k odchodu došlo teraz. Nie je to nikoho chyba. Dôležité je robiť rozhodnutia s chladnou hlavou, to som urobil. Mrzí ma to kvôli rodine, v Ríme sme našli domov a stabilitu," vysvetlil.

"Keď prišla ponuka z Besiktasu, tak som sa porozprával s manželkou a prezidentom klubu. Z Lazia odchádzam po tom, čo prišiel skvelý tréner, prístup Marca Baroniho sa mi veľmi páči. K dispozícii bude mať mladý a veľmi hladný tím, ktorému budem z Turecka fandiť,“ sľúbil.

Prezident Lazia Claudio Lotito sa tento rok rozhodol prebudovať káder, v tíme nastali veľké zmeny a Immobile nie je jediným skúseným hráčom, ktorý odchádza. V kádri už nie sú AlbertoAndersonKamada, naopak prišli Dele-BashiruTchaounaNoslin.

Ďalšie prestupy a špekulácie