Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leão? Ak nám dajú 150 miliónov, sám ho zbalím, zaskočil fanúšikov prezident milánskeho AC

Martin Lehotský
Leão patrí medzi hlavné články mužstva AC.
Leão patrí medzi hlavné články mužstva AC.Profimedia
Rafael Leão (24) je futbalový klenot, o ktorého budúcnosti sa prakticky neustále špekuluje. Prezident milánskeho AC Paolo Scaroni (77) fanúšikov klubu zaskočil a na túto tému sa vyjadril pomerne šokujúco.

Leão už v mladom veku naznačoval, že bude patriť k elite európskeho futbalu. Od svojho príchodu do AC v roku 2019 z francúzskeho Lille sa zaradil medzi opory talianskeho mužstva, o čom svedčia aj jeho počty odohraných zápasov v ligových sezónach. Portugalčan ich v jednotlivých ročníkoch postupne nazbieral 31, 30, 34, 35 a znovu 34.

Najvyšší predstaviteľ milánskeho klubu sa fanúšikom ukázal na ceremoniáli v Quirinale v Ríme a s priaznivcami viedol aj krátku debatu. Pre talianske periodikum Agenzia Dire následne s nadhľadom uviedol: "Leão? Ak nám ponúknu 150 miliónov eur, sám ho zbalím. Som veľmi úprimný človek.“

Zdroje blízke milánskemu AC sa rýchlo snažili poprieť, že Scaroni naozaj povedal tieto slová. Klubový prezident svoje vyjadrenie doplnil: "Momentálnou prioritou je nájsť stredného útočníka."

Reprezentant Portugalska len ​​nedávno podpísal novú zmluvu do júna 2028 a uvádza sa, že v dohode je klauzula o uvoľnení v hodnote 175 miliónov eur, ktorá platí len na 10-dňové okno v lete. To je od 5. júla do 15. júla, čo má klubu poskytnúť záruky na hľadanie ďalšieho hráča.

Je všeobecne známe, že náhradu za Kyliana Mbappého hľadá majstrovské PSG a Leão by mohol patriť medzi ideálnych kandidátov. Parížsky celok sa zameral aj na ďalšieho hráča zo Serie A, ktorým je neapolský Chviča Kvaracchelija.

Denník L'Equipe: Kvaracchelija prikývol na ponuku PSG, Neapol chce kontrovať