Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotka dostal konkurenciu v podobe McTominaya, Manchester United ho nahradil Ugartem

Aktualizované
McTominay sa stal hráčom Neapola.
McTominay sa stal hráčom Neapola.Profimedia
Škótsky stredopoliar Scott McTominay (27) prestúpil z Manchestru United do talianskeho Neapola, kde podpísal päťročný kontrakt. Prestupová suma sa s bonusmi môže vyšplhať až na 31 miliónov eur. Na Old Trafford zas z PSG prichádza Manuel Ugarte (23).

McTominay sa stal novým spoluhráčom slovenského futbalistu Stanislava Lobotku, pričom v strede poľa bude pre neho priamou konkurenciou. V doterajšom priebehu kariéry hrával výlučne za Manchester United, do ktorého akadémie prišiel už ako šesťročný. Postupne sa prepracoval až na oporu prvého tímu.

Rodák z mestečka Lancaster odohral v Premier League celkovo 178 zápasov a strelil 19 gólov. Ďalších takmer 80 štartov pridal v iných súťažiach. Päťdesiatdvanásobný reprezentant Škótska v drese Red Devils vyhral FA Cup aj Ligový pohár.

Neapol v minulej sezóne absolútne nezvládol obhajobu titulu a mohutne tak posilňuje, aby sa vrátil na popredné priečky talianskej ligy. V prebiehajúcom prestupovom období už za väčší obnos priviedla Romelua Lukakua z Chelsea, Davida Neresa z Benficy a Alessandra Buongiorna z Turína.

Ugarte prišiel do Manchestru United z PSGPSG, kde odohral jeden ročník. Vyhral s ním Ligue aj Coupe de France. Rodák z Montevidea sa do profesionálneho futbalu dostal z domáceho Fénixu. Hrával aj za portugalské tímy Famalicão a Sporting Lisabon. Za národný tím Uruguaja nastúpil doposiaľ 22-krát.