Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotka je pre Neapol nenahraditeľný, tvrdí Hamšík. Svoju budúcnosť vidí na trénerskej lavičke

Hamšík poskytol rozhovor pre talianske noviny.
Hamšík poskytol rozhovor pre talianske noviny.Profimedia
Manažér slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík (37) sa v rozsiahlom rozhovore pre denník Il Corriere dello Sport vyjadril k novým posilam Neapola, predaju kanoniera Victora Osimhena (25) a novému trénerovi Partenopei Antoniovi Contemu (55). Spomenul aj svoju budúcnosť, ktorá by mohla zahŕňať návrat do klubu, kde sa stal absolútnou legendou.

Neapol prežil po majstrovskej sezóne ročník plný sklamaní. Vlani skončil desiaty a tento rok je bez pohárovej Európy. Tím navyše opustil aj najlepší strelec posledných rokov Victor Osimhen. To však vôbec netrápi legendu Partenopei Mareka Hamšíka, ktorý v rozhovore uviedol, že jeho schopnosti dokáže plnohodnotne nahradiť Romelu Lukaku, letná akvizícia z Chelsea. 

"Je mi ľúto, že Osimhen odišiel, ale pravdepodobne to nemá nič spoločné s futbalom. Nie som do toho nijako zainteresovaný a viem len, že Neapol podpísal skvelú náhradu. Lukaku je špičkový útočník a pokojne môže streliť 20 gólov," myslí si bývalý slovenský stredopoliar.

Hamšík má však pochybnosti o ďalšom letnom príchode, Scottovi McTominayovi z Manchestru United. Tie sa netýkajú jeho kvalít, ale zaradenia do systému talianskeho klubu. "Mohol by byť ako ja. Je to útočne ladený stredopoliar, miluje závery zápasov ako ja, ale veľa bude závisieť od systému. Momentálne to vyzerá tak, že Lobotka a Anguissa sú neohrození. Takže McTominay bude podľa mňa spoľahlivým žolíkom," zdôraznil Hamšík, podľa ktorého je jeho krajan v Neapole momentálne nenahraditeľný.

Marek Hamšík spolu so Stanislavom Lobotkom a Tomášom Suslovom.
Marek Hamšík spolu so Stanislavom Lobotkom a Tomášom Suslovom.Profimedia

"Je nedotknuteľný, drží stred poľa pohromade," pochválil Lobotku a potom sa zastavil aj pri novom trénerovi Neapola Antoniovi Contem. "Bolo to dosť rázne rozhodnutie klubu. Je to úspešný tréner s obrovskými skúsenosťami a všetci vieme, ako pracuje. Myslím si, že po situácii v minulej sezóne je to správne meno," dodal.

Nakoniec sa zamyslel nad svojou budúcnosťou. "Vidím sa ako tréner," priznal. Ale 37-ročný rodák z Banskej Bystrice sa stále zdržanlivo vyjadruje o možnom prestupe do Neapola. "Začal som trénovať deti a uvidíme, ako to pôjde. Myslím si však, že na to, aby som prevzal Neapol, potrebujem ešte veľa času," dodal bývalý reprezentačný kapitán.