Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lukaku naznačil prestup do Neapolu, chce hrať pod Contem. Upečie sa presun do SSC?

Flashscore
Lukaku chce zotrvať v Taliansku.
Lukaku chce zotrvať v Taliansku.AFP
Romelu Lukaku (31) zdanlivo naznačil možný prestup do Neapolu, ktorého sa čerstvo ujal Antonio Conte (54). Belgičan sa po hosťovaní v rímskom AS vrátil do Chelsea. Za Giallorossi strelil v 47 zápasoch 21 gólov a pridal štyri asistencie. V Serii A by však rád ostal aj naďalej.

Po roku strávenom v Ríme, ktorému prechádzala sezóna v Interi, sa Lukaku oficiálne vrátil do klubu z Londýna. The Blues si urasteného útočníka neplánujú ponechať a dúfajú, že ho toto leto definitívne predajú. O trvalý prestup kanoniera majú záujem AC Miláno aj Neapol.

V rozhovore pre Het Laatse Nieuws dostal Lukaku otázku ohľadom lukratívne ponuky zo Saudskej Arábie, ktorá mu mala pristáť na stole minulý rok. 

"V tom čase to bolo naozaj intenzívne. Dva dni po sebe som si rozprával: 'Áno, idem tam‘ a 'Nie, nejdem tam‘. Všetci tam odišli až v termíne, keď som už nemohol podpísať kontrakt. Povedzme, že som sa bál," prezradil.

Belgický útočník si však pre prípadný príchod na Arabský polostrov nechal otvorené dvere: "Úroveň tamojšej ligy sa bude len zvyšovať, bude oveľa vyššia, ako si mnohí myslia. Stále viac futbalistov sa tam bude snažiť hrať. Aj pre spôsob, akým tam fanúšikovia žijú futbalom. Infraštruktúra sa ešte musí zlepšiť, ale všetky veľké európske kluby to vedia. Vidíte to v boxe, golfe aj F1.“

Lukaku sa v rozhovore dotkol aj plánov vrátiť sa jedného dňa do Anderlechtu"Stane sa to. Oveľa skôr, ako sa môže zdať. Odišiel som z Belgicka, keď som mal 18 rokov, chýba mi moja mama a deti.“

Rodák z mesta Antverpy prezradil niečo aj o víziách do budúcnosti: "V mojej hlave to už chápem. Viem, čo sa stane. Veľa ľudí o tom rozpráva, možno preto, že nemám oficiálneho agenta. Rozhodnem sa. Mám kontrolu nad situáciou. Urobím voľbu a keď ju vysvetlím, všetci so mnou budú súhlasiť. Vždy, keď som sa rozhodol zostať alebo niekam ísť, ukázalo sa to ako správny krok.“

Strelec známy najmä z Pemier League a Serie A komentoval dôležitosť vzájomného vychádzania s koučom: "Je to ako vzťah so ženou. Ak to už nefunguje, prečo zostať spolu?"

Nakoniec Lukaku prezradil aj to, s ktorým trénerom by spolupracoval najradšej. "Antonio Conte," uviedol útočník, čím podľa mnohých vyjadril túžbu zamieriť do SSC, z ktorého by mal odísť Victor Osimhen. Takúto možnosť naznačilo aj viacero renomovaných novinárov. Na rade je taliansky tréner, ale predovšetkým neapolský klub.