Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mamma mia, Lobotka je fantastický, žasol Fabregas. Conte cíti herný rast mužstva

Lobotka bol pri ďalšej výhre Neapolu.
Lobotka bol pri ďalšej výhre Neapolu.Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia
Tréner neapolského SSC Antonio Conte (55) je s optimizmom ohľadom formy tímu opatrný. Pomaly zlepšujúce sa mužstvo talianskeho kormidelníka v piatok pohodlným víťazstvom nad Comom zvýšilo svoj náskok na čele Serie A.

Po prekvapivom zaváhaní s Hellasom Verona v úvodnom ligovom zápase Neapol ešte neprehral a vďaka domácej výhre 3:1 nad tímom Cesca Fabregasa sa v tabuľke nachádza štyri body pred Juventusom.

"Neviem, či je to momentálne Neapol, kto si zaslúži byť na prvom mieste v tabuľke, ale sme prví. Keby mi to niekto povedal pred tromi mesiacmi, bolo by ťažké tomu uveriť," povedal Conte pre DAZN a dodal:

"Rastieme, čo sa týka temperamentu a schopnosti prispôsobiť sa - hráme dobrý futbal, ale sme ochotní aj zašpiniť si ruky, keď je to potrebné. To je skvelé znamenie a musíme to naplno prijať."

Partenopei predviedli proti Comu dominantný výkon, pričom McTominay skóroval už po 25 sekundách. Druhopolčasové góly LukakuaNeresa im pomohli k cennému víťazstvu.

"V prvom polčase sme začali dobre, strelili sme skvelý gól, ktorý bol výsledkom našej tvrdej práce. Potom sme zmenili taktiku a súper už nebol v hre. Prehrali sme príliš veľa súbojov, ale to je súčasť procesu obnovy sebavedomia," vravel kouč.

Conte povedal, že domáci fanúšikovia vytvorili špeciálnu atmosféru: "Hrať v Neapole pred plným štadiónom znamená, že hráči naozaj cítia emócie publika. Ak urobíte chybu, cítite sklamanie, a to môže naštrbiť vaše sebavedomie. Mesto má hlbokú vášeň pre futbal, snažíme sa ju živiť tým, že do toho dávame všetko."

Lobotka zaujal trénera svojho oponenta.
Lobotka zaujal trénera svojho oponenta.AFP / Flashscore

Kým domáceho lodivoda potešil výkon tímu aj atmosféra, hosťujúci kouč žasol na schopnosťami slovenského stredopoliara v drese SSC. "Prosím, dajte mi Lobotku! Mamma mia, fantastický hráč. Mohol by som hrať s 11 Lobotkami. On robí rozdiel, je svetová trieda," uviedol Fabregas na adresu Stanislava Lobotku.