Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Martínez vyrovnal bradatý rekord. Jeden z piatich najlepších hráčov sveta, vravel Inzaghi

Martínez vyrovnal rekord v počte gólov legionára Interu.
Martínez vyrovnal rekord v počte gólov legionára Interu. Profimedia / Domenico Bari/IPA Sport/ipa-agen / Shutterstock Editorial
Simoneho Inzagiho (48) mrzelo, že musel pristúpiť ku skorým striedaniam z dôvodu zranení kľúčových hráčov. S celkovým výkonom Interu Miláno pri nedeľňajšom víťazstve na pôde AS Rím však bol spokojný.

AS Rím - Inter Miláno 0:1

Inter triumfoval vďaka gólu Lautara Martíneza z druhého polčasu. Na začiatku stretnutia sa hostia museli vysporiadať s komplikáciami, keď boli pre zranenia nútení opustiť trávnik Hakan Calhanoglu a Francesco Acerbi.

"Calhanoglu nebol v posledných dvoch dňoch v najlepšej forme, preto by som ho radšej nechal odpočívať. Je veľkorysý a snažil sa pomôcť mužstvu, ale cítil bolesť v oblasti bedier. Striedal skôr, ako sa to zhoršilo. Rím je solídny tím s množstvom dobrých hráčov, ktorí nastupujú z lavičky. Skutočnosť, že sme museli využiť dve striedania, bola problémom," povedal Inzaghi pre DAZN.

Štatistiky Martíneza proti AS Rím.
Štatistiky Martíneza proti AS Rím.Opta by Stats Perform

S výkonom svojich zverencov bol hlavný tréner spokojný. "Stál proti nám silný a kvalitný súper, takže chlapci si počínali naozaj dobre. Prvý polčas bol vyrovnaný, v druhom sme mali dve alebo tri príležitosti na zdvojnásobenie nášho náskoku. Mali sme definitívne rozhodnúť," hodnotil.

Inzaghi pochválil kapitána Martíneza, ktorý strelil svoj 133. gól za Inter vo všetkých súťažiach. Vyrovnal tým klubový rekord v počte presných zásahova zahraničného hráča, ktorý od roku 1950 až doteraz držal Maďar István Nyers.

"Musí len pokračovať v tom, čo robí na klubovej i reprezentačnej úrovni. Myslím si, že je jedným z piatich najlepších hráčov na svete. Zaslúži si všetky tieto úspechy," povedal Inzaghi.