Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Motta po debute s Juventusom: Zaslúžili sme si vyhrať. Som spokojný, ale môžeme sa zlepšiť

Motta sa tešil z úspešného štartu Serie A.
Motta sa tešil z úspešného štartu Serie A.Reuters
Thiago Motta (41) má za sebou ligovú premiéru na lavičke Juventusu. Nový tréner Turínčanov bol po domácej výhre v Serii A nad protivníkom z Coma spokojný.

Juventus - Como 3:0

Juventus predviedol sebavedomý výkon a v úvodnom vystúpení sezóny na domácom štadióne zdolal nováčika z Coma. Víťazstvo favorita režírovali svojimi gólmi MbangulaWeahCambiaso. Na zápasovej súpiske hostí sa vôbec nenachádzal Slovák Peter Kováčik.

"Bol som spokojný s výkonom, ale predovšetkým s výsledkom. Zaslúžili sme si vyhrať," povedal Motta na tlačovej konferencii po stretnutí a pokračoval:

"Páčila sa mi naša obranná fáza, pochopenie momentu šance na pressing, organizácia, ochota útočníkov a Dušana Vlahoviča začať vyvíjať tlak. Som spokojný, ale aj tam sa môžeme zlepšiť a budeme sa o to snažiť vo všetkom. Myslím si, že toto mužstvo by to malo zvládnuť."

Stará dáma, ktorá v rokoch 2012 až 2020 získala deväť majstrovských titulov za sebou, dúfa v nový začiatok pod kormidelníkom, ktorého hlavným cieľom bude zabezpečiť pre klub prvý titul v Serii A po štyroch rokoch.

"Pokora je vždy potrebná. Hrali sme dobre proti veľmi kvalitnému tímu, ktorý prišiel s veľkým entuziazmom. Čelili sme im s rešpektom, správnym spôsobom. Spoločne sme bránili. Počas držania lopty sme mali hráčov s veľkou kvalitou, s veľkým pochopením pre daný moment a hru, počínali sme si veľmi dobre," hodnotil Motta.

Kouč mal slová chvály aj pre srbského kanoniera Vlahoviča, ktorý mal viacero šancí a jeho gól neplatil pre ofsajd: "Dušan odohral skvelý zápas s loptou aj bez nej, pre nás je to dôležitý hráč, ktorého tím určite potrebuje."

"Musíme sa zotaviť z tohto zápasu, načerpať novú energiu a sústrediť sa na Veronu. Budeme čeliť náročnému súperovi, ukázal to v prvý deň, musíme odviesť dobrú prácu," dodal Motta. Verona, ktorá spolu so Slovákmi Dudom a Suslovom v minulej sezóne skončila na 13. mieste, v nedeľu doma zaskočila Neapol výhrou 3:0.