Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mottovi sa nepáčil bezzubý útok, nepomohlo mu ani štvorité striedanie

Po svižnom úvode sezóny Juventus v ostatných dvoch ligových zápasoch iba remizoval.
Po svižnom úvode sezóny Juventus v ostatných dvoch ligových zápasoch iba remizoval.Reuters / Ciro De Luca
Tréner starej dámy Thiago Motta (42) nebol spokojný s útočným nasadením svojho tímu počas sobotňajšej remízy v talianskej Serii A proti Empoli. Favorit sa v priebehu duelu nepresadil a prekvapivo si delil bod za bezgólový rezultát.

Empoli - Juventus 0:0

Juventus sa proti dobre organizovaným domácim trápil. Na bránu vystrelil za celý zápas len trikrát. Pred reprezentačnou prestávkou zaznamenal rovnako bezgólovú deľbu, brankára AS Rím ohrozili jeho hráči iba raz. 

"Sotva sme sa dostali k centrom, z ktorých sme chceli ťažiť," uviedol Motta na tlačovej konferencii. "Jedna vec je pripraviť si šancu postupnou rozohrávkou a druhá dostať sa do nebezpečného priestoru. S tímom, ktorý bráni ako Empoli, to nie je jednoduché. Mali sme s tým problémy," priznal šéf lavičky Bianconeri. 

"Nielen Vlahovič musí dopĺňať pokutové územie... Určite sa musíme zlepšiť po stranách a dostať sa k viac centrom, zásobovať útočníkov."

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Nevýrazný útok Juve nebol jedinou starosťou trénera, ktorý v 67. minúte urobil naraz štyri zmeny. Motta stiahol Manuela Locatelliho, Nicolása Gonzáleza, Douglasa Luiza i Kenana Yildiza. Nahradili ich Khephren Thuram, Timothy Weah, Nicola FagioliSamuel Mbangula.

"Sú to skvelí hráči a už v tréningu s nie príliš množstvom času, ktorý mali k dispozícii, sú schopní pochopiť, čo chcem a ako sa majú správať," doplnil Motta.

"Štyria menovaní prišli, aby oživili našu hru a útok. Po taktickej stránke sme nič nemenili. Radšej sme dali prednosť kontinuite. Určite títo hráči spolu na ihrisku porastú, najmä ako tím."

Stará dáma sa po ročnej absencii vráti do diania v najprestížnejšej Lige majstrov v utorok. V hlavnej fáze vynovenej edície 2024/25 privíta pred svojimi fanúšikmi PSV Eindhoven (18:45).

"Každý zápas je iný, prvým dvom súperom sme čelili tak, ako sme chceli. Dnes to bol iný duel, podobne ako bude odlišný v utorok. Proti tímu, ktorý hrá aktívny futbal a často útočí," uviedol Motta. "Musíme dobre kontrolovať hru a nedovoliť PSV, aby sa cítil pohodlne, pretože keď má loptu, vždy útočí s viacerými hráčmi," dodal. 

Juventus v novom ročníku talianskej Serie A ešte neprehral. V štyroch kolách si dokonca udržal čisté konto, čo sa mu podarilo po piaty raz v histórii (2014/15, 1986/87, 1983/84 a 1965/66). Zároveň dvakrát po sebe remizoval bez gólov prvýkrát od februára 2012.