Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho a Matič sa rozchádzajú. Rimania priviedli dvojicu hráčov z PSG

Deväť rokov strávili spolu Matič s Mourinhom v troch kluboch.
Deväť rokov strávili spolu Matič s Mourinhom v troch kluboch.Profimedia
Argentínsky majster sveta Leandro Paredes odchádza z Paríž Saint-Germain do AS Rím. Podľa medializovaných informácií zaplatí taliansky klub za 29-ročného defenzívneho stredopoliara štyri milióny eur. Okrem neho smeruje do "večného mesta" aj portugalský majster Európy z roku 2016. Renato Sanches (25) prichádza na hosťovanie.

Paredesa si Rimania vyhliadli ako náhradu za Srba Nemanju Matiča, ktorý prestúpil do Rennes. Argentínčan už v AS pôsobil na začiatku svojej kariéry v Európe. V talianskej lige pôsobil aj v minulej sezóne, keď hosťoval v Juventuse, predtým hrával za Chievo a Empoli. Za PSG hral od roku 2019 a získal s ním štyri francúzske tituly. Dve sezóny strávil aj v Zenite Petrohrad.

Sanches má za sebou sezónu v PSG, s ktorým po minuloročnom príchode z Lille podpísal zmluvu do roku 2027. Dvadsaťpäťročný stredopoliar má skúsenosti z Bayernu Mníchov, Benficy Lisabon či Swansea. V Paríži stihol nastúpiť do 27 duelov, v ktorých strelil dva presné zásahy.

Rozchod po deviatich rokoch 

Futbalista, ktorý sa do zahraničia vydal zo slovenských trávnikov, keď vyčnieval v drese Košíc, a počas svojej bohatej kariéry si najlepší vzťah vytvoril s Josém Mourinhom. Portugalský kormidelník viedol Nemanju Matiča okrem Ríma aj v Chelsea či Manchestri United. Dokopy pod ním 35-ročný hráč odohral 209 zápasov. 

Novinár Filippo Biafora z il Tempo priniesol informáciu, že žiadosť o prestup z "večného mesta" do Francúzska prekvapila nielen hlavného trénera, ktorý sa cíti byť podvedený, ale najmä celú kabínu. Lodivod údajne Matiča vyradil z kádra pred koncom prípravného turné v Portugalsku. O nečakanom odchode a nie príliš šťastnej rozlúčke môže svedčiť tiež oficiálny Twitter klubu, ktorý jeho odchod oznámil stroho. "Oficiálne: Nemanja Matič natrvalo prestupuje do Stade Rennais."

Žiadosť o transfer prišla totiž pár dní pred štartom nového ročníka Serie A. Matič sa dohodol s celkom z Ligue 1 Rennes na zmluve do roku 2025. AS Rím by mal zinkasovať zhruba 2 milióny eur. Srbský futbalista si tak na sklonku kariéry vyskúša po slovenskej, anglickej, portugalskej a talianskej lige aj francúzsku.