Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahšia posila Atalanty sklamala. Touré sa pokúsi o reštart kariéry v Nemecku

Touré skúsi šťastie v Stuttgarte.
Touré skúsi šťastie v Stuttgarte.Profimedia
El Bilal Touré (22) prerušil svoj neúspešný angažmán v Atalante minimálne na desať mesiacov. Útočník sa vlani stal najdrahším podpisom v histórii talianskeho klubu a teraz sa sťahuje do Bundesligy, na hosťovanie s opciou ho získal Stuttgart.

Atalanta poslala pred rokom za futbalistu do Almeríe viac ako 29 miliónov eur a Touré začal svoju novú kariérnu etapu veľmi nešťastne. V auguste si vážne poškodil stehenný sval, musel podstúpiť operáciu a následne čakal na svoj debut až do februára tohto roka. Do základnej zostavy sa nepresadil, celkovo si pripísal sedemnásť súťažných štartov a strelil tri góly.

Stuttgart v posledných týždňoch investoval do dvojice Deniz Undav - Ermedin Demirovič a mladík Touré je treťou veľkou akvizíciou do útoku. Hosťovanie by malo stáť minimálne 2,5 milióna eur, pričom v prípade aktivácie opcie na prestup by Atalanta získala celkovo 20 miliónov eur.

"Mám radosť, že budem v tejto sezóne obliekať dres VfB. Stuttgart je veľkým klubom so skvelými fanúšikmi. Veľmi sa teším na 1. Bundesligu a pochopiteľne taktiež na Ligu majstrov. Rovnako tak sa nemôžem dočkať, až spoznám nových spoluhráčov," povedal Touré po podpise zmluvy.