Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Napätie v Miláne. Leão nepriamo kritizoval Fonsecu, spolu s Hernándezom mu hrozí lavička

Leão zrejme nemá dobré vzťahy s trénerom.
Leão zrejme nemá dobré vzťahy s trénerom.Giuseppe Maffia / Alamy / Alamy / Profimedia
Rafael Leão (25) a Theo Hernández (27) patrili v posledných rokoch k oporám zostavy AC Miláno. Rossoneri očakávali to isté od letnej posily Tammyho Abrahama (27), ale tréner Paulo Fonseca (51) nie je s výkonmi tohto tria spokojný. V hre je teda veľké zemetrasenie v základnej zostave.

Ak hľadáme príčinu tohto stavu, je zrejmá na prvý pohľad - neuspokojivé výsledky. Z deviatich zápasov vyhrali červeno-čierni pod vedením Fonsecu, ktorý bol vymenovaný v lete, iba tri a v Serii A sa potácajú na šiestej pozícii. V Lige majstrov sú dokonca bez bodu, až na 32. mieste. Odtiaľ pramení napätá atmosféra v klube.

Podľa talianskych médií si Leão neodpustil "rýpnutie" na adresu klubového trénera ani počas reprezentačnej prestávky. "Cítim tu všetku podporu, kouč mi veľmi dôveruje," odpovedal portugalský krídelník na otázku, prečo sa mu v národnom tíme darí viac. Akoby tým chcel naznačiť, že v Miláne je to iné.

Fonsecu sa údajne tieto slová nedotkli, ale jeho vzťah s Leaom je stále prinajmenšom vlažný. Podľa novín Gazzetta Dello Sport hviezda posledných sezón stratila status nedotknuteľnosti a hrozí, že v sobotňajšom zápase proti Udine vypadne zo základnej zostavy. To isté platí aj pre ďalšiu tvár klubu Thea Hernándeza, hoci ten si za urážky rozhodcu v najbližších dvoch zápasoch aj tak nezahrá.

Francúzsky obranca prvýkrát nahneval lodivoda už v septembri, keď dal najavo nespokojnosť so svojím odstúpením z ihriska v derby proti Interu. Spolu s Tammym Abrahamom si nepomohli ani pri poslednej prehre vo Florencii, keď obaja nepremenili pokutové kopy, ktoré vôbec nemali zahrávať- určený bol totiž Christian Pulisic.

Americký ofenzívny univerzál sa tak možno bude musieť zohrávať s inými tvárami. Na Hernándezovo miesto si brúsi zuby Filippo Terracciano a v útoku môžu dostať viac minút Noah Okafor aj Samuel Chukwueze.