Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Napätie v rímskom AS. Majitelia vysvetľujú odvolanie De Rossiho, Ranieri vidí problém inde

De Rossiho odchod vyvolal viacero názorov.
De Rossiho odchod vyvolal viacero názorov.Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia
Pomerne napätá atmosféra v rímskom AS panuje aj týždeň po odvolaní trénera Danieleho de Rossiho (41). Ten musel opustiť post kouča po štyroch zápasoch úvodu nového ročníka Serie A bez víťazstva. Vo svojej funkcii vydržal len osem mesiacov, keď v januári striedal pri kormidle Josého Mourinha (61). Jeho prácu prevzal Chorvát Ivan Jurič (49), ktorý si počas víkendu odbil víťaznú premiéru proti Udinese.

De Rossi patrí k hráčskym ikonám klubu, je jeho odchovancom aj bývalým kapitánom. Za AS Rím odohral viac ako 616 súťažných stretnutí a na jar sa mu darilo aj v trénerskej úlohe. Zlý vstup do novej sezóny však bol tŕňom v oku a vedenie nemalo príliš trpezlivosti.

"Tento šport sa teší obľube po celom svete, je to krásna hra. Každý zápas je plný vášne, vzrušenia a nepredvídateľnosti. Ale okrem výsledkov na ihrisku je zodpovednosťou majiteľov robiť veľké rozhodnutia, o ktorých veríme, že sú v najlepšom záujme klubu, aj keď je veľmi ťažké ich urobiť,“ zaznelo vo vyhlásení klubových majiteľov Dana a Ryana Friedkinovcov.

"Už počas leta mohli fanúšikovia vidieť našu snahu na prestupovom trhu vytvoriť viacročný projekt, ktorého cieľom bude vrátiť AS Rím do popredia európskeho futbalu. Súčasťou tejto vízie je napríklad aj výstavba nového štadióna," vraveli majitelia a dodali:

"Daniele bude mať ako tréner skvelú kariéru, možno dokonca raz zase aj v Ríme, ale o trofeje chceme bojovať už v tejto sezóne. Tento klub zostáva naďalej jadrom našich futbalových ambícií a budeme mu venovať zdroje aj energiu."

Podobné nadšenie zo zmien však nezdieľal niekdajší kouč tímu Giallorossi Claudio Ranieri, ktorý priznal, že odvolanie De Rossiho ho prekvapilo. "Zaskočilo ma to. Dostal zmluvu na tri roky, preto som očakával, že je súčasťou projektu, o ktorom majitelia klubu hovoria. Škoda, že mu nedali viac priestoru. Chýbajú mi tam vedúce tváre, ktoré by dokázali všetko stmeliť tak, aby to spolu fungovalo,“ uviedol taliansky lodivod.