Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat legendárneho brankára je blízko. De Gea by mal čoskoro potvrdiť angažmán v Serii A

Predstaví sa de Gea v talianskej Serii A?
Predstaví sa de Gea v talianskej Serii A?AFP
David de Gea sa po skončení pôsobenia v Manchestri United nedokázal v dvoch prestupových obdobiach dohodnúť na zmluve s nikým, ale teraz sa zdá, že v budúcej sezóne už medzi tromi žrďami chýbať nebude. Očakáva sa, že 33-ročný brankár sa upíše talianskej Fiorentine.

Ako voľný hráč mohol David de Gea podpísať kontrakt kedykoľvek počas uplynulého ročníka. Samozrejme, najviac sa o novom klube špekulovalo počas dvoch prestupových období, t. j. minulé leto a následne v januári.

Spomínal sa záujem zo Saudi Pro League, angažmán v Major League Soccer, návrat na Old Trafford i domov do Španielska. Nič z toho sa však nakoniec nestalo realitou. Teraz sa však zdá, že gólman si skutočne našiel nový klub. Uznávaný novinár Matteo Moretto informoval, že po týždňoch rokovaní je De Gea pripravený podpísať zmluvu s Fiorentinou.

Rovnaké informácie následne poskytol aj expert na prestupy portálu Sportitalia Alfredo Pedulla, ktorý tvrdí, že zostáva už len lekárska prehliadka a následný podpis. Otázkou stále je, v akej forme sa madridský rodák momentálne nachádza. Jeho posledný zápas sa uskutočnil 28. mája 2023.

Vlani bol jednotkou fialiek skúsený tridsaťštyriročný Pietro Terracciano, ktorý odchytal 33 stretov. V sezóne talianskej Serie A inkasovala Fiorentina 46 gólov a mala ôsmu najlepšiu defenzívu.