Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol bez Lobotku zdolal Empoli, Fiorentina zničila Lecce. Lautaro prepísal históriu

Aktualizované
Radosť hráčov Neapola po strelenom góle.
Radosť hráčov Neapola po strelenom góle.Antonio Balasco/IPA Sport/ipa-ag / Shutterstock Editorial / Profimedia
Nedeľnú porciu zápasov 8. kola najvyššej talianskej súťaže odštartovalo víťazstvo Neapola nad Empoli. Partenopei si tak upevnili pozíciu lídra tabuľky. Lecce inkasovalo od Fiorentiny šesť gólov, Atalanta pohodlne zvíťazila v dueli s Benátkami. Vo večernom šlágri s AS Rím uspel Inter Miláno.

Empoli - Neapol 0:1

Hostia do stretnutia nastúpili bez zraneného Stanislava Lobotku, jeho miesto v základnej zostave zaujal Billy Gilmour. Mužstvo Antonia Conteho malo ambície udržať sa na prvej priečke, na ktorú sa doťahujú Juventus a milánsky Inter. Práve remíza s turínskym celkom v 5. kole bola pre hostí jedinou deľbou bodov v ročníku, okrem úvodnej prehry s Hellasom Verona však hráči SSC boli stopercentní.

O osude stretnutia rozhodol v druhom polčase premenený pokutový kop v podaní Chviču Kvaraccheliju. Gruzínec (10 gólov a 5 asistencií) je popri Christianovi Pulisicovi (11+7) jedným z dvoch hráčov, ktorí od začiatku roka 2024 strelili v Serii A aspoň 10 presných zásahov a minimálne päťkrát prihrávali na gól. Neapol je po trojbodovom zápise na prvom mieste, domácim patrí 11. priečka.

Benátky - Atalanta 0:2 

Cestu favorita za víťazstvom gólovo odštartoval v úvode merania síl Mario Pašalič. Zaznamenal svoj jubilejný 50. presný zásah v talianskej lige, ktorý ho navyše osamostatnil na čele rebríčka chorvátskych strelcov v súťaži. Druhý je Ivan Perišič a jeho 49 zásahov.

Na gól mu prihrával Mateo Retegui, ktorý krátko po zmene strán rozvlnil sieť. Išlo o jeho ôsmu trefu v ročníku - iba jeden hráč Atalanty dal 8 alebo viac gólov v prvých ôsmich zápasoch sezóny Serie A (Karl Aage Hansen, 9 zásahov v kampani 1949/50). Domáci sa so štyrmi bodmi krčia na poslednom mieste tabuľky.

Lecce - Fiorentina 0:6

Keď videl domáci Antonino Gallo v závere prvého dejstva červenú kartu, Lecce prehrávalo o dva góly. Vo zvyšku súboja inkasovalo ešte štyrikrát, zrodil sa tak hokejový výsledok. Dvakrát sa do listiny strelcov zapísal Danilo Cataldi.

Spomedzi hráčov, ktorí strelili aspoň 10 gólov v lige od sezóny 2004/05 (odkedy sa začali zbierať štatistické údaje o strelách), viac presných zásahov spoza šestnástky než taliansky stredopoliar (80%) zaznamenal len Gökhan Inler (93%). Dva góly v stretnutí zaznamenal aj ďalší člen stredu poľa Fialiek Andrea Colpani.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

AS Rím - Inter 0:1

Tri body hosťom vystrelil po hodine hry Lautaro Martínez. Inter sa tak v tabuľke posunul na druhé miesto, na prvý Neapol stráca dva body. Argentínčan zaznamenal svoj 133. gól za milánsky tím vo všetkých súťažiach a je najlepším zahraničným strelcom klubu spoločne so Stefanom Nyersom, ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou čoskoro prekoná. AS Rím prežíva krízu, po ôsmich odohraných kolách má na konte len desať bodov a patrí mu desiata pozícia.

Aktuálna tabuľka Serie A.
Aktuálna tabuľka Serie A.Flashscore

Ďalší výsledok:

Cagliari - Turín 3:2