Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol ohlásil hviezdnu posilu do útoku, pod vedením Conteho si opäť zahrá Lukaku

Lukaku absolvoval lekársku prehliadku v Neapole a podpísal trojročný kontrakt.
Lukaku absolvoval lekársku prehliadku v Neapole a podpísal trojročný kontrakt.AurelioDeLaurentiis / X
Neapol skompletizoval príchod belgického futbalového kanoniera Romelua Lukakua (31) z Chelsea. Skúsený útočník, ktorý v stredu v Taliansku absolvoval lekársku prehliadku, dnes podpísal trojročný kontrakt a obnoví úspešnú spoluprácu s trénerom Antoniom Contem (55). Podľa talianskych médií bude zarábať osem miliónov eur za sezónu. V Serii A na neho čaká pôsobenie už vo štvrtom klube.

Neapol podľa médií zaplatí za najlepšieho strelca belgickej reprezentácie v histórii 30 miliónov eur. Okrem toho bude mať Chelsea nárok na 30 % z budúcej prestupovej čiastky.

Lukaku je hráčom Chelsea od príchodu z Interu Miláno v roku 2021, keď ho londýnsky klub kúpil za 135 miliónov eur a urobil z neho v tom čase siedmeho najdrahšieho futbalistu na svete. Vo svojom druhom angažmáne na Stamford Bridge však nenadviazal na sezónu v Interi, v ktorej pod vedením Conteho pomohol k zisku titulu 24 gólmi, a posledné dva roky strávil na hosťovaní v Taliansku. Najprv opäť v Interi a naposledy v AS Rím.

V Neapole sa teraz opäť stretne s trénerom Contem, pod ktorým strelil najviac gólov vo svojej kariére. "Dúfam, že sa čoskoro zapojí do tréningu, aby sa zohral s tímom. Na zápas s Parmou už bude s nami," povedal bývalý tréner Juventusu, Chelsea a Interu.

Lukaku pod ním odohral 72 zápasov a strelil 47 gólov. "Je rýchly a silný. Vie, ako udržať kombináciu, ako sa uvoľniť do voľných priestorov, preto ho považujem za jedinečného. Je to skvelý chlap, dal by som za neho ruku do ohňa. Od dnešného dňa som pokojnejší a spokojnejší s naším útokom," dodal Conte.

V Anglicku bývalý hráč Anderlechtu pôsobil aj vo West Bromwichi, Evertone a Manchestri United. V Premier League odohral 278 zápasov a strelil 121 gólov, v Serii A nadviaže na svoju bilanciu 129 štartov a 70 presných zásahov.