Neapol oznámil nástupcu Calzonu. Po viac ako ročnej pauze od trénovania prichádza Conte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol oznámil nástupcu Calzonu. Po viac ako ročnej pauze od trénovania prichádza Conte

Conte opäť mieri do Serie A.
Conte opäť mieri do Serie A.Profimedia
Neapol oznámil návrat veľkého trénerského mena. Minuloročných majstrov Serie A, ktorí v práve skončenej sezóne boli až na desiatom mieste, povedie Antonio Conte (54). Do rodnej krajiny sa vracia po troch rokoch, k trénovaniu ako takému po roku a štvrť.

Conte naposledy viedol londýnsky Tottenham, ale v marci 2023 sa dohodol na odchode a odvtedy čakal na vhodný angažmán. Do Neapolu by mal vrátiť víťaznú mentalitu. Ako hráč Juventusu vyhral Seriu A päťkrát, ako tréner štyrikrát, z toho tri razy práve s Juve. Raz oslavoval Scudetto na lavičke Interu. V minulosti viedol aj taliansku reprezentáciu a v roku 2017 priviedol Chelsea na pozíciu šampiónov Premier League.

"Neapol je miesto celosvetového významu. Som šťastný a nadšený z myšlienky sedieť na lavičke Azzurri. Určite môžem sľúbiť jednu vec - urobím maximum pre rast mužstva a klubu. Odhodlanie mňa spolu s mojím realizačným tímom bude totálne," uviedol Conte vo vyhlásení. S klubom sa dohodol na zmluve do roku 2027

Klub spod sopky Vezuv dúfa, že nový lodivod prinesie po turbulentnom období stabilitu. Luciano Spalletti vlani doviedol tím k prvému titulu po 33 rokoch, ale následne ho opustil a prevzal národný tím Talianska.

Partenopei od tej doby vystriedali troch koučov - len do novembra vydržal Francúz Rudi Garcia, do februára potom viedol káder Walter Mazzari. Sezónu v Neapole dokončil Francesco Calzona, súčasný hlavný kouč slovenskej reprezentácie, ktorú povedie aj na nadchádzajúcom Eure.