Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol využil, že sa brankárom stal obranca. Je môj zvyk, že skórujem v debute, hlási Lukaku

Lukaku pri debute obdržal aj cenu pre najlepšieho hráča zápasu.
Lukaku pri debute obdržal aj cenu pre najlepšieho hráča zápasu.Profimedia
Belgický futbalový útočník Romelu Lukaku (31) zažil ideálny debut v drese SSC Neapol. K víťazstvu v sobotňajšom zápase 3. kola Serie A nad Parmou (2:1) prispel gólom, ktorým v nadstavenom čase vyrovnal na priebežných 1:1. Jeho spoluhráč Frank Anguissa (28) krátko na to dokonal obrat. Nechýbal pri tom ani slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka (29), ktorý odohral za SSC celý zápas a dostal žltú kartu - prvú od 17. marca.

Neapol - Parma 2:1

Lukaku zamieril do Neapola z Chelsea, pričom jeho prestup kluby potvrdili až vo štvrtok po približne mesiac trvajúcich rokovaniach. Do nového pôsobiska ho prilákala aj možnosť pôsobiť pod trénerom Antoniom Contem, pod ktorého vedením v minulosti hral v Interi Miláno.

Parma pricestovala do Neapola povzbudená domácim víťazstvom nad AC Miláno 2:1, no napokon odišla bez bodov. Ange-Yoan Bonny ju síce v 19. minúte z penalty poslal do vedenia, no druhopolčasovej prevahe domácich neodolala. Lukaku sa dostal na ihrisko v 62. minúte, keď vystriedal útočníka Giacoma Raspadoriho.

Šance domácich na úspech sa zvýšili v 75. minúte, keď brankár Zion Suzuki dostal v priebehu ôsmich minút dve žlté karty. Hostia v tom čase už nemohli striedať a tak šiel do brány obranca Enrico Del Prato.

Jeho čisté konto zmaril v druhej minúte nadstavenia Lukaku, keď sa uvoľnil v šestnástke a krížnou strelou vyrovnal na 1:1. Domáci pokračovali v ofenzívnej aktivite, v druhom polčase sa dostali celkovo k 19 streleckým pokusom (na bránu 4) a napokon strhli víťazstvo na svoju stranu, keď po rohovom kope Davida Neresa hlavou skóroval Anguissa.

"Je môj zvyk, že skórujem v debute, no v dnešnom zápase je najdôležitejšie, že sme zvíťazili. Pracovali sme naozaj tvrdo a úsilie, ktoré sme dali do tréningu, sa vyplatilo. Je pre mňa česť hrať za tento klub a pre týchto fanúšikov. V tíme sa cítim výborne, spoluhráči ma srdečne privítali," poznamenal Lukaku.

Pútavý zápas mohol mať remízové vyvrcholenie, no Pontus Almqvist v 15. minúte nadstaveného vo veľkej šanci v šestnástke neprestrelil brankára Alexa Mereta.