Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nečakaná voľba Depaya, posilniť by mal miliónmi zadlžený brazílsky klub

Depay zrejme zamieri von z Európy.
Depay zrejme zamieri von z Európy. Profimedia / SOPA Images Limited / Alamy Live News
Memphis Depay (30) pravdepodobne už čoskoro opustí starý kontinent. Futbalové kroky rodáka z mesta Moordrecht by mali podľa zahraničných médií prekvapivo smerovať do Južnej Ameriky.

Depay by mal počas tohto víkendu doraziť do Brazílie, absolvovať zdravotnú prehliadku a podpísať kontrakt platný do konca roka 2026. Holanďan si celkovo príde na 11,3 milióna eur, pričom klub bude hradiť iba 19 % z tejto čiastky. Sumu 9,2 milióna eur zaplatí sponzor, konkrétne spoločnosť Esportes da Sorte, internetová stávková spoločnosť.

Rodák z krajiny pri Severnom mori si prešiel mládežníckou akadémiou PSV Eindhoven a po štyroch sezónach v prvom tíme popredného holandského klubu sa pobral do zahraničia. V lete 2015 ho kúpil Manchester United, o rok a pol neskôr nasledovalo sťahovanie do Lyonu. Posledné tri ročníky strávil v španielskej La lige. Najskôr obliekal dres Barcelony, potom Atlética Madrid, z ktorého na prelome júna a júla odišiel. 

Memphis Depay rozšíri svoju kariérnu vizitku.
Memphis Depay rozšíri svoju kariérnu vizitku.Flashscore

Reprezentant Oranjes mal v lete hneď niekoľko nápadníkov. O jeho príchode uvažovalo Como, s odvážnym plánom chcelo vyraziť do boja madridské Rayo a situáciu monitorovala taktiež Sevilla

Corinthians patria medzi najznámejšie brazílske kluby. Vo svojej zbierke majú sedem majstrovských titulov, naposledy sa ich fanúšikovia radovali v roku 2017. Aktuálne však klub zo São Paula upadá, v tabuľke najvyššej súťaže je štvrtý od konca a hrozí mu zostup. Hlavnou príčinou sú financie. Juhoamerický celok je v záporných číslach a podľa niektorých správ dlhuje 322 miliónov eur.