Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechcený Szczesny rozviaže spoluprácu s Juventusom, v hre je aj koniec kariéry

Pre aký krok sa Szczesny rozhodne?
Pre aký krok sa Szczesny rozhodne?AFP
Leto plné zmien má podľa všetkého pred sebou Wojciech Szczesny (34). Skúsený poľský brankár s najväčšou pravdepodobnosťou nebude pokračovať v národnom tíme a ku koncu sa chýli aj jeho pôsobenie v Juventuse. V dohľadnej dobe by dokonca mohol zavesiť rukavice na klinec.

Szczesny má s Juve zmluvu ešte na jeden rok a podľa množstva médií sa chystá tento kontrakt ukončiť. V nadchádzajúcich týždňoch potom zváži svoju budúcnosť, vylúčený nie je ani koniec aktívnej kariéry.

Gólman zažil veľmi podivné leto, najprv s reprezentáciou Poľska neuspel na majstrovstvách Európy a na poslednú chvíľu padol jeho chystaný prestup do saudskoarabského Al-Nassr, ktorý zmenil názor a stratil záujem.

V Juventuse mu medzitým pribudol konkurent Michele Di Gregorio a následne nevyšlo ani sťahovanie do Monzy. Szczesny je so svojou rodinou spokojný v Turíne, a to dokonca natoľko, že by podľa informácií Calciomercato.com a Tuttosport mohol s futbalom skončiť definitívne.

V minulosti chytal za Arsenal i AS Rím a na sever Apeninského polostrova zamieril pred siedmimi rokmi. Za Juventus má na konte 252 zápasov, zmluva mu zaručuje zaujímavý ročný plat 12 miliónov eur.