Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neres si po boku Lobotku zahrá Seriu A, brazílsky krídelník vymenil Benficu za Neapol

Neres si vyskúša aj pôsobenie v Taliansku.
Neres si vyskúša aj pôsobenie v Taliansku.x.com/sscnapoli
Neapol skompletizoval prestup Davida Neresa (27) z lisabonskej Benficy, ktorá aj s bonusmi zaňho dostane 30 miliónov eur. Partenopei podpísali s brazílskym reprezentantom zmluvu do roku 2029.

David Neres mal s Benficou zmluvu ešte na tri sezóny, ale opakovane ju odmietol predĺžiť, pretože chcel odísť na Apeninský polostrov. Oba kluby dlho nevedeli nájsť spoločnú reč, napokon sa dohodli na odstupnom vo výške 28 miliónov eur a ďalších dvoch v prípadných bonusoch.

Rodák zo São Paula sa s Benficou lúči po dvoch rokoch, počas ktorých odohral 83 súťažných zápasov s bilanciou 17 gólov a 26 asistencií. V sezóne 2022/23 sa podieľal na zisku majstrovského titulu. Teraz sa stáva spoluhráčom Slováka Stanislava Lobotku.

Osemnásobný brazílsky reprezentant zaujal na európskej scéne v Ajaxe, s ktorým trikrát ovládol Eredivisie a dvakrát vyhral domáci pohár. Okrem toho si v ročníku 2018/19 zahral v semifinále Ligy majstrov, nad sily holandského celku bol vtedy Tottenham. David Neres následne prekvapujúco odišiel z Ajaxu do Šachtaru Doneck, ale po ruskej invázii na Ukrajinu zamieril do Benficy bez jediného štartu na východe Európy.