Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odmietol MLS, chce do Serie A. Boženík môže rozšíriť enklávu reprezentantov

Boženík chce hrať v talianskej Serii A.
Boženík chce hrať v talianskej Serii A.Profimedia
Zdá sa, že slovenskí fanúšikovia budú mať od nového ročníka o dôvod viac sledovať taliansku Serie A. Konkrétne Hellas Verona. Dvojica slovenských reprezentantov Tomáš Suslov (22) a Ondrej Duda (29) sa, pravdepodobne, môže tešiť na spoluhráča z národného tímu Róberta Boženíka (24).

Informáciu priniesol v pondelok renomovaný novinár nemeckého Sky Sport Florian Plettenberg. Na sociálnych sieťach uvádza, že Boženík odmietol ponuku z americkej MLS, z klubu Austin FC a ako ďalší krok v kariére si vybral sever Talianska - Veronu

Pre Slovákov to nie je žiadna neznáma destinácia. V Hellase pôsobí od januára minulého roka Ondrej Duda, keď hosťovanie z Kolína premenil na trvalý prestup. Od septembra ho doplnil krídelník Tomáš Suslov, ktorého Verona vykúpila z holandského Groningenu. Priamou linkou by mohol pod balkón Kapuletovcov, zo známej Shakespearovej hry, zamieriť Róbert Boženík. 

Dvadsaťštyriročný útočník má za sebou gólovo najplodnejší rok po odchode zo Žiliny (2018/19). V drese portugalskej Boavisty nastrieľal v 31 zápasoch deväť gólov a pridal dve asistencie. S tímom obsadil 15. priečku, ktorá zaručuje priamu záchranu. Do portského celku prišiel v lete 2022 z Feyenoordu na hosťovanie. Vedenie výkonmi presvedčil a v Boaviste zostal natrvalo. V zime sa hovorilo o jeho odchode do španielskej Sevilly, transfer stroskotal v posledných hodinách prestupového obdobia.

Róbert Boženík nechýbal ani vo výbere trénera Francesca Calzonu na Eure 2024 v Nemecku. V najcennejšom drese si pripísal štyri štarty. V úvodných dvoch zápoleniach začal v základnej zostave, v ďalších dvoch striedal. Strelecky sa nepresadil.