Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osimhen zostal, ale za Neapol hrať nebude. Útočník prišiel o miesto na súpiske

Osimhen si za Neapol, pravdepodobne, na jeseň nezahrá.
Osimhen si za Neapol, pravdepodobne, na jeseň nezahrá.Profimedia
Okolo Victora Osimhena (25) bolo počas leta naozaj rušno a o nigérijskom útočníkovi sa bude písať aj v nasledujúcich týždňoch, ale dôvodom nebudú jeho výkony. Vedenie Neapola v sobotu zareagovalo na správanie futbalistu a stiahlo ho zo súpisky pre zápasy Serie A.

O 25-ročného strelca sa zaujímalo viacero bohatých klubov. Na spadnutie bol jeho prestup do PSG, v piatok sa do poslednej chvíle snažili zrealizovať transfer londýnska Chelsea i saudskoarabský Al-Ahli. Druhý menovaný celok bol pripravený podpísať s futbalistom štvorročný kontrakt s ročným príjmom 40 miliónov eur, ale nakoniec rokovania ukončil a priviedol Ivana Toneyho z Brentfordu.

Podľa médií začal Neapol požadovať vyššie odstupné, s čím saudskoarabská strana nesúhlasila. Tento prístup medzitým vyvolal ďalšiu hádku medzi Osimhenom a klubom, ktorý na všetko reagoval v sobotu - Osimhen bol stiahnutý zo súpisky pre zápasy v talianskej najvyššej súťaži, pričom jeho číslo deväť dodatočne dostala letná akvizícia Romelu Lukaku.

Osimhen sa pred viac ako rokom stal jedným z hrdinov Neapola, keď prispel k zisku vytúženého Scudetta. V sezóne 2022/2023 bol najlepším strelcom Serie A a pred Vianocami predĺžil kontrakt do júna 2026. Táto zmluva mu zaručovala ročný príjem desať miliónov eur a obsahuje výstupnú klauzulu stanovenú na 130 miliónov eur.

Teraz však už nebude trénovať s tímom, riešením by mohol byť odchod do tímu z krajiny, kde je ešte otvorené prestupové okno. Osimhen nenastúpi na sobotňajší zápas proti Parme a nebude sám. Na súpiske čerstvo nefiguruje už ani portugalský obranca Mário Rui.