Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pioli zostáva po prehre optimistom. Locatelli rozhodol a neudržal slzy

Napriek prehre videl kormidelník Pioli v hre jeho zverencov viacero pozitív.
Napriek prehre videl kormidelník Pioli v hre jeho zverencov viacero pozitív.Reuters
Futbalisti AC Miláno nevyužili šancu vrátiť sa na čelo tabuľky Serie A. V šlágri 9. kola najvyššej talianskej súťaži prehrali doma s Juventusom 0:1, keď celý druhý polčas hrali bez vylúčeného Malicka Thiawa (22).

Vyrastal v AC, vietor ho zavial do Turína

V 63. minúte dal jediný gól zápasu bývalý hráč AC Manuel Locatelli. Jeho strelu z diaľky tečoval do protipohybu brankára domáci stredopoliar Rade Krunič. "Rossoneri" zostali na druhom mieste tabuľky, za mestským rivalom Interom zaostávajú o bod. Tretí Juventus sa na nich dotiahol už na rozdiel jedného bodu.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Locatelli sa po záverečnom hvizde neubránil slzám. "Hrať na San Sire je pre mňa vždy výnimočné, bol to pre mňa mimoriadne emotívny zápas. Vyrastal som v akadémii AC, no futbalový vietor ma zavial do Turína a teraz som hráčom Juventusu. Je skvelé, že práve môj gól rozhodol o zisku troch cenných bodov," uviedol Locatelli pre akreditované médiá.

Neboli sme horší tím

Hráči AC ukončili sériu štyroch ligových víťazstiev a zapísali si druhú prehru v sezóne. "Konečný výsledok nezodpovedá priebehu stretnutia. Ani po vylúčení Thiawa sme neboli horší tím, no nevyužili sme šance a inkasovali nešťastný gól," povedal tréner AC Stefano Pioli.

"Je tiež pravda, že sme Juventus nepustili takmer do žiadnej šance, takže mám pocit, že s trochu vyššou intenzitou sme si mohli odniesť domov veľmi dôležitý výsledok aj v desiatich mužoch," pokračoval 58-ročný kormidelník.

Jeho zverencov čaká náročný týždeň. V stredajšom dueli Ligy majstrov sa predstavia na pôde Paríža St. Germain a počas víkendu ich čaká v Serii A súboj na štadióne úradujúceho talianskeho šampióna SSC Neapol.

"Musíme sa rýchlo otriasť. Najbližšie dve bitky veľa napovedia o našich šanciach uspieť v Lige majstrov i domácej súťaži. Prehra nám zo sebavedomia neuberie. Pri hodnotení našich výkonov nemôžeme byť povrchní," zdôraznil kouč AC.