Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pogba sa na jar môže vrátiť, CAS mu skrátil trest za doping na 18 mesiacov

Pogba má konečne dôvod na úsmev.
Pogba má konečne dôvod na úsmev.Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Paul Pogba (31) nebude musieť čakať štyri roky na svoj ďalší oficiálny zápas, informuje portál Daily Mail. Zákaz činnosti, ktorý francúzsky stredopoliar dostal vo februári za pozitívnu dopingovú kontrolu, mu Športový arbitrážny súd (CAS) skrátil na 18 mesiacov.

Pogba dostal vo februári štvorročný dištanc za to, že jeho test zo septembra 2023 bol pri náhodnej dopingovej kontrole pozitívny na dehydroepiandrosterón (DHEA), látku podporujúcu rast svalov. Francúzsky stredopoliar však odmietol prijať sankciu, ktorá je štandardnou dĺžkou trestu za podobný priestupok podľa Svetového antidopingového kódexu, a okamžite oznámil, že sa odvolá.

"Stále existuje šanca bojovať proti tejto nespravodlivosti. Dúfam, že sa veci zlepšia. Vždy som pozitívne naladený, ale uvidíme. Nikdy som nepovedal, že som skončil, že Paul Pogba už neexistuje. Pogba je stále tu. Dnes som tu ja. Ja som Pogba. Nikdy ste ma nevideli povedať, že som skončil," povedal hráč Juventusu v júlovom rozhovore pre taliansku odnož televízie Sky Sports.

Majster sveta z roku 2018 nakoniec uspel so svojím odvolaním, keď CAS koncom augusta rozhodol o znížení jeho trestu. Podľa denníka Daily Mail sa mal hráč o verdikte dozvedieť v októbri. Arbitráž pristúpila k tomuto kroku najmä preto, že DHEA ovplyvňuje výlučne ženy. Túto skutočnosť mala dokázať americká spoločnosť 10X Health Systems, ktorá Pogbovi dodávala lieky obsahujúce zakázanú látku a ktorá sa teraz snaží očistiť svoje i jeho meno.

Pogba okrem zníženého trestu nemusí zaplatiť pôvodnú pokutu vo výške 5 000 libier. Agentúre Reuters potvrdil rozhodnutie CAS generálny riaditeľ Matthieu Reeb.

"Nočná mora sa konečne skončila. Po verdikte CAS sa môžem opäť tešiť na deň, keď si budem môcť znova plniť moje sny. Vždy som zdôrazňoval, že som nikdy vedome neporušil antidopingové pravidlá. Užil som výživový doplnok, ktorý mi predpísal lekár a nemá vplyv na výkonnosť športovca. Hrám čestne, a hoci musím akceptovať, že ide o priestupok, za ktorý nesiem zodpovednosť, chcem sa poďakovať sudcom Športového arbitrážneho súdu, ktorí si vypočuli moje vysvetlenie," uviedol majster sveta z roku 2018 vo svojom vyhlásení.