Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pogba sľubuje novú verziu seba. Pre zotrvanie v Juventuse je ochotný vzdať sa časti platu

Pogba neplánuje opustiť Juventus.
Pogba neplánuje opustiť Juventus. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Giuseppe Maffia
Pokračovať v Juventuse by chcel po skrátení trestu za doping Paul Pogba (31), ktorý sa od marca môže vrátiť k futbalu. Francúzsky stredopoliar rád obetuje svoj plat, aby mohol zostať v Turíne.

O Pogbovej budúcnosti sa v posledných týždňoch veľa špekulovalo. Juventus má pracovať na ukončení zmluvy s kontroverzným záložníkom, keďže nový tréner Thiago Motta s ním nepočíta. Bývalého francúzskeho reprezentanta kontaktoval zámorský celok Los Angeles FC a záujem má údajne aj Olympique Marseille, samotný futbalista však chce zostať vo svojom súčasnom pôsobisku.

"Príde nový Pogba," ubezpečil tridsaťjedenročný stredopoliar v rozhovore pre Gazzetta dello Sport. "Som hladnejší, múdrejší a silnejší. Celý rok som pracoval s individuálnymi trénermi a som pripravený vrátiť sa v roku 2025. Mám len jedno želanie - hrať futbal," vyhlásil Francúz, ktorý nehral od septembra 2023.

Pogba by sa rád vrátil na ihrisko v drese Juventusu, s ktorým má zmluvu do roku 2026. "Mnoho bývalých aj súčasných spoluhráčov ma vždy podporovalo. Juan Cuadrado mi volal každé dva dni a vždy ma rozosmial. Paulo Dybala mi posielal správy. Rovnako aj Dušan Vlahovič, Weston McKennie, Timothy Weah, Moise Kean... Nečakal som takú veľkú podporu, už len preto, že každý z nás sa musí v každodennom živote vyrovnávať s vlastnými problémami," povedal rodák z krajiny galského kohúta.

"Som ochotný vzdať sa časti svojho platu, aby som zotrval. Nezáleží však len na mne, ale aj na plánoch klubu a na tom, ako budem trénovať. Ešte som nemal možnosť vidieť alebo hovoriť s trénerom Thiagom Mottom, ten čas ešte len príde. Zostávam hráčom Juventusu a som pripravený hrať. Na to teraz myslím," uzavrel Pogba tému budúcnosti.

Vrátiť sa do tréningového procesu so starou dámou by mohol od januára. Momentálne je bez platu, keďže od Juventusu, s ktorým vyhral štyri Scudetta a množstvo ďalších trofejí, ho má pozsatavený.