Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prípad falošného účtovníctva Juventusu sa vracia na scénu, Nedvědovi opäť hrozí súd

Bývalý šéf Juventusu Andrea Agnelli po boku Pavla Nedvěda.
Bývalý šéf Juventusu Andrea Agnelli po boku Pavla Nedvěda.AFP
Rímska prokuratúra chce postaviť bývalého kapitána českej futbalovej reprezentácie Pavla Nedvěda (51) a ďalších bývalých členov vedenia Juventusu pred súd pre obvinenia z falšovania účtovníctva. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

Nedvěd, držiteľ Zlatej lopty za rok 2003, bývalý šéf Juventusu Andrea Agnelli a ďalších 10 osôb čelia aj obvineniam z manipulácie s akciami alebo z marenia dohľadu. Agentúra Reuters neuviedla, kedy sa rozhodne o tom, či budú postavení pred súd.

Hoci vedenie Juventusu od začiatku popieralo akékoľvek pochybenie, klub aj tak v sezóne 2022/23 stratil 10 bodov a UEFA mu zakázala účasť v európskych súťažiach. Agnelli dostal po odvolaní 10-mesačný zákaz pôsobenia vo futbale, zatiaľ čo Nedvěd a niektorí ďalší bývalí funkcionári boli oslobodení.

Prípadom falošného účtovníctva Juventusu sa pôvodne zaoberal turínsky súd od marca minulého roka. Potom však v septembri Najvyšší súd vyhovel žiadosti právnikov Starej dámy a presunul pojednávanie do Ríma.