Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Produktívny Lukaku dal o sebe opäť vedieť, Hellas s Dudom zastavili sériu prehier

Aktualizované
Lukaku sa opäť strelecky presadil.
Lukaku sa opäť strelecky presadil.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Giuseppe Maffia
Futbalisti SSC Neapol porazili v piatkovej predohrávke 7. kola talianskej Serie A na domácom trávniku Como. Na čele tabuľky tak majú štvorbodový náskok pred druhým Juventusom, ktorý ale čaká zápas s Cagliari. Uspel aj Hellas Verona, ktorý si poradil s Benátkami.

Neapol - Como 3:1

Tréner domácich Antonio Conte sa pred duelom mohol tešiť z ocenenia Tréner mesiaca v lige, jeho zverenci navyše boli na prvom mieste tabuľky. Dostali sa tam po 483 dňoch vďaka triumfu 2:0 nad Monzou. Pre Neapol išlo o piate súťažné víťazstvo zo šiestich zápasov (jedna remíza). Partenopei navyše zaznamenali štyri čisté kontá, čo je rovnaký počet ako v predchádzajúcich 31 ligových dueloch. Hostia z Coma boli povzbudení dvomi víťazstvami nad Atalantou a Hellasom po sebe.

Hráči SSC odštartovali priam rozprávkovo a skórovali už po 26 sekundách. Obrana hostí zaspala a pustila do šestnástky Scotta McTominaya, ten si spracoval prihrávku Lukakua a prekonal Audera. Išlo o tretí najrýchlejší zásah Neapola od začiatku "trojbodovej" éry v Serii A po góle Lozana proti Hellasu Verona (9 sekúnd - január 2021) a Lavezziho v dueli s Janovom (25 sekúnd - október 2008).

Tesne pred odchodom do kabín vyrovnal Gabriel Strefezza, no prekvapenie sa nekonalo. Po zmene strán strelil svoj tretí gól v sezóne Romelu Lukaku. Belgičan má na konte aj tri asistencie, dokopy teda šesť kanadských bodov a ide o najproduktívnejšieho hráča v drese SSC v úvodných piatich vystúpeniach v lige od zavedenia modelu súťaže s 20 účastníkmi (od sezóny 2004/05). Definitívnu podobu výsledku dal David Neres. Stanislav Lobotka hral do prvej minúty nadstaveného času.

Hellas Verona - Benátky 2:1

Hráči Hellasu Verona po sérii troch prehier zabodovali naplno. V tabuľke sa posunuli na 10. priečku. Slovenský stredopoliar Ondrej Duda hral za domácich do 79. minúty, jeho spoluhráč Tomáš Suslov nenastúpil pre kartový trest. O troch bodoch pre domácich rozhodol nešťastný zákrok hosťujúceho fínskeho brankára Jesseho Joronena, ktorý zavinil vlastný gól.