Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozlúči sa Pogba s Juventusom? Klub s ním prestal počítať

Pogba si bude hľadať nové pôsobisko.
Pogba si bude hľadať nové pôsobisko.MARCO BERTORELLO / AFP
Paul Pogba (31) uspel s odvolaním proti štvorročnému zákazu činnosti za doping a v januári bude môcť začať trénovať so spoluhráčmi. Otázkou však zostáva, aké farby bude v tom čase hájiť. Francúzsky stredopoliar patrí Juventusu, ale v turínskom klube pre neho nie je miesto.

Pogba dostal vo februári tohto roka štvorročný zákaz činnosti za to, že v septembri 2023 mal pri náhodnom dopingovom teste pozitívny test na dehydroepiandrosterón (DHEA), látku podporujúcu rast svalov. Francúzsky stredopoliar však odmietol prijať sankciu, ktorá je štandardnou dĺžkou trestu za podobný priestupok podľa Svetového antidopingového kódexu, a odvolal sa.

Odvolanie bolo nakoniec úspešné a pred dvoma týždňami mu bol trest znížený na 18 mesiacov. To znamená, že Pogba môže od januára trénovať s tímom a o dva mesiace neskôr naskočiť do zápasového zaťaženia.

O Pogbovej budúcnosti sa špekuluje už dlhé mesiace. Záujem o neho má napríklad klub Los Angeles FC. Samotný futbalista sa nebráni zotrvaniu na Apeninskom polostrove a je dokonca ochotný vzdať sa časti svojho platu. Posledné správy však naznačujú, že k dohode nedôjde. V nedeľu sa má 31-ročný stredopoliar stretnúť s vedením klubu, ktorého členovia by s ním radi rozviazali zmluvu platnú do júna 2026.

Naznačuje to aj vyhlásenie riaditeľa Cristiana Giuntoliho."Naše stanovisko je úplne jasné. Pogba býval skvelý futbalista, ale už dlho nehral a my sme boli nútení investovať do iných hráčov," povedal v rozhovore pre DAZN.

"Káder je momentálne kompletný," načrtol bývalý obranca s tým, že nemá v úmysle doplniť kabínu o ďalšieho futbalistu. Výhodou pre Pogbu je, že v prípade ukončenia zmluvy by si hľadal novú zmluvu ako voľný hráč, a tak by nebol zaťažený rokovaniami na klubovej úrovni.