Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šestnásťročný mladík Camarda sa stal profesionálom, podpísal zmluvu s milánskym AC

Od Camardu sa v AC Miláno očakávajú veľké veci.
Od Camardu sa v AC Miláno očakávajú veľké veci.Profimedia
Álvaro Morata (31) prestúpil z Atlética Madrid do AC Miláno a v kabíne Rossoneri by sa mal stretávať aj s Francescom Camardom (16). Talentovaný útočník podpísal prvý profesionálny kontrakt.

Camarda dominuje v mládežníckych tímoch, na svojom konte má vyše 400 gólov. Do histórie sa zapísal koncom novembra, keď nastúpil na posledné minúty súboja s Fiorentinou. Vo veku 15 rokov a 260 dní sa stal najmladším hráčom, ktorý kedy okúsil Seriu A. O niekoľko dní neskôr si pripísal druhý a zatiaľ posledný štart.

"AC Miláno oznamuje, že Francesco Camarda podpísal prvú profesionálnu zmluvu. Naďalej bude vyrastať v mládežníckom tíme a v klube zostane do 30. júna 2027," stojí v oficiálnom vyhlásení.

"Je to skvelý chlapec, veľmi dobre pristupuje k tréningom a my čerstvú krv potrebujeme. Je veľmi mladý, ale na tento vek zároveň neskutočne vyspelý. Máme z neho veľkú radosť. Ja sám by som vlastne mohol byť jeho starým otcom..." hovoril teraz už bývalý tréner AC Miláno Stefano Pioli.

Camarda má veľmi nabitý rok, patrí do mládežníckych reprezentácií Talianska a s tou do 17 rokov začiatkom júna vyhral majstrovstvá Európy. K titulu prispel štyrmi gólmi a darí sa mu aj na prebiehajúcom šampionáte hráčov do 19 rokov, kde skóroval už dvakrát.