Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skúsenosti na nezaplatenie pre Kováčika. Fábregas podpísal s Comom štvorročnú zmluvu

Cesc Fábregas sa oficiálne stal hlavným trénerom Coma, v ktorom pôsobí aj Slovák Peter Kováčik.
Cesc Fábregas sa oficiálne stal hlavným trénerom Coma, v ktorom pôsobí aj Slovák Peter Kováčik.AFP
Španielsky majster sveta z roku 2010 Cesc Fábregas (37) bol vymenovaný za hlavného trénera Coma, ktoré ako dočasný tréner doviedol k postupu do talianskej ligy. S klubom, v ktorom vlastní menšinový podiel, podpísal štvorročnú zmluvu. K nováčikovi Serie A sa od tohto leta pripojil slovenský futbalista Peter Kováčik (22) z Podbrezovej.

Cesc Fábregas po minulej sezóne ukončil hráčsku kariéru práve v Come a následne trénoval mládežnícky tím. V novembri minulého roka nahradil Morena Longa na poste trénera A tímu.

"Som rád, že môžem vstúpiť do ročníka ako hlavný tréner a ďakujem investorom, že mi zverili túto funkciu," uviedol Fábregas vo vyhlásení. "Bude to náročná a dôležitá sezóna, ale ja aj zvyšok realizačného tímu sme pripravení a všetci si veríme."

Bývalý španielsky stredopoliar sa preslávil najmä v londýnskych kluboch Arsenal a Chelsea, s ktorými dvakrát ovládol Premier League. Nastupoval tiež v drese Barcelony či Monako. Za španielsku reprezentáciu odohral Fábregas 110 zápasov a okrem majstrovstiev sveta vyhral aj majstrovstvá Európy v rokoch 2008 a 2012.