Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Srdce, duša a hodnoty spojené s Juventusom. Chiellini sa vracia do klubu v novej úlohe

Chiellini je späť v Juventuse.
Chiellini je späť v Juventuse.REUTERS/Massimo Pinca
Bývalý obranca Talianska i Juventusu Giorgio Chiellini (40) sa vrátil do turínskeho klubu v novej funkcii. Jeho úlohou bude zamerať sa na vzťahy s národnými a medzinárodnými futbalovými inštitúciami. Novinku potvrdil samotný účastník Serie A.

Vo vyhlásení Juventus uviedol: "Chiellini nikdy skutočne neopustil Bianconeri - jeho srdce, duša a hodnoty zostali vždy spojené s klubom, a to na ihrisku aj mimo neho. Od 16. septembra bude pôsobiť ako vedúci oddelenia pre vzťahy s futbalovými inštitúciami."

Chiellini reprezentoval Taliansko 117-krát a bol jeho kapitánom pri zisku titulu na ME v roku 2021, keď vo finále na štadióne Wembley zdolali so spoluhráčmi Anglicko na penalty. Väčšinu svojej klubovej kariéry strávil práve v Juventuse, ktorému pomohol získať deväť titulov v Serii A, päť trofejí Coppa Italia a päť domácich Superpohárov. 

Na univerzite v Turíne získal aj magisterský titul v odbore obchodná administratíva. "Jeho akademické vzdelanie dopĺňajú skúsenosti hráča, kapitána a legendy Juventusu," vyhlásil klub.

Ikonický stopér ukončil profesionálnu kariéru v decembri 2023 ako hráč Los Angeles FC a víťaz MLS, následne sa ujal funkcie trénera pre rozvoj hráčov v tomto klube, do ktorého prišiel v roku 2022 po odchode z Juve.